Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Μεγάλη ανταπόκριση για "Ωρα της Γης"

Μόνο τέσσερις ημέρες απομένουν για την "Ωρα της Γης" και η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερη συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ωρας της Γης 2009" (http://www.earthhour.org/news/gr:el)

Η επιχείρηση "Ώρα της Γης" (EARTH HOUR), που μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα ώστε να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών και είναι προγραμματισμένη εφέτος να γίνει στις 28 Μαρτίου από τις 20.30 έως τις 21.30 τοπική ώρα για κάθε χώρα, ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Το 2008 περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες από 370 πόλεις 35 χωρών μετείχαν στην επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης WWF.

Για τη φετεινή χρονιά, που είναι αποφασιστικής σημασίας για το κλίμα, στόχος είναι να κινητοποιηθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες στον κόσμο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης WWF.

Μήνυμα του γγ του ΟΗΕ

«Στις 28 Μαρτίου ο κόσμος θα συμμετάσχει στην Ώρα της Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι, σε εκατοντάδες πόλεις θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα. Με την Ώρα της Γης, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. "Θέλουμε δράση κατά της κλιματικής αλλαγής''», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή την "Ώρα της Γης", ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στο μήνυμά του υπογραμμίζει επίσης τα εξής:

«Η Ώρα της Γης θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ.

Οι άνθρωποι θα ζητήσουν από τους ηγέτες τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία στην Κοπεγχάγη. Σε μια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα προστατεύει τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Χρειαζόμαστε μια φιλόδοξη συμφωνία. Μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη και αποτελεσματική. Μια συμφωνία που θα βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα.

Έχουμε πάρει ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Ο πλανήτης μας θερμαίνεται. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας.

Χρειαζόμαστε πράσινη ανάπτυξη προς όφελος όλων.

Χρειαζόμαστε βιώσιμη ενέργεια για ένα φιλικό προς το κλίμα κόσμο. Έναν κόσμο ευημερίας.

Αυτός είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Πρέπει να τον βαδίσουμε μαζί.

Σε όλον τον κόσμο, πολλά διάσημα μνημεία θα συσκοτιστούν στην Ώρα της Γης.

Στη Νέα Υόρκη, θα σβήσουμε τα φώτα στο κτίριο του ΟΗΕ.

Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σας παρακαλώ, στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μαζί μπορούμε να βρούμε μια λύση σε αυτό το σοβαρότατο παγκόσμιο πρόβλημα».


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Αλήθεια αρκεί μια συμμετοχή μας για να αποδείξουμε ως χώρα ότι πρωταγωνιστούμε στην προστασία του περιβάλλοντος, όταν καθημερινά αποδεικνύουμε ότι με τις πράξεις μας ή τις παραλήψεις μας συμβάλλουμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί τόση υποκρισία;

Όμως ως απλοί πολίτες ας δώσουμε όλοι μας το ΠΑΡΟΝ και αυτή την φορά και παράλληλα καθημερινά ας συνεχίσουμε να συμβάλουμε ενεργά στην προστασία του πλανήτη μας και κατά συνέπεια της ίδιας της ΖΩΗΣ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: