Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
6207
Ημερομ. Κατάθεσης
13/2/08
ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Η επιβαρυντική για το περιβάλλον εμπορική αξιοποίηση του κτήματος Καμπά.

Κύριε Υπουργέ,

Από τα μέσα καλοκαιριού του 2007 σχεδιάζεται η εμπορική εκμετάλλευση του κτήματος Καμπά στην Παλλήνη.
Σύμφωνα με τα επιχειρηματικά πλάνα σχεδιάζεται να ανεγερθεί στην περιοχή ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, παρόμοιο με αυτά που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο χώρο της Αττικής.
Ο κίνδυνος ουσιαστικής αλλοίωσης της φυσιογνωμίας των Μεσογείων για τα επόμενα χρόνια είναι προ των πυλών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτες που έχουν διενεργηθεί, η δημιουργία αυτού του πολυχώρου σε μία αστική περιοχή, όπως αυτής της Παλλήνης, θα αυξήσει τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων στην ατμόσφαιρα με επιπτώσεις, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και για το Λεκανοπέδιο της Αττικής ευρύτερα.
Επιπλέον, δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι η εν λόγω μονάδα θα προκαλέσει φοβερή ηχορύπανση που δεν θα μπορεί να περιοριστεί με τα όποιας μορφής ηχοπετάσματα. Αυτό γίνεται ακόμη πιο βαρύ εάν αναλογιστούμε ότι δίπλα στο κτήμα Καμπά λειτουργούν τρεις σχολικές μονάδες με δυσανάλογες επιπτώσεις για την υγεία των μαθητών.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά και μέριμνα από την πολιτεία πρέπει να ληφθεί για τη διάσωση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιά. Το εργοστάσιο Καμπά για ενάμιση αιώνα περίπου καθόρισε τον οινοποιητικό χαρακτήρα της περιοχής, γι αυτό εξάλλου και κρίθηκε διατηρητέο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του. Αυτό το μνημείο θα καταστραφεί από το «τερατούργημα» που προτίθεται να δημιουργηθεί στον εν λόγω χώρο, υποβαθμίζοντας το άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον.

Κατόπιν αυτών

1) Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε ώστε να προστατευτούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και ποιες εγγυήσεις για την προάσπιση του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορείτε να προτείνετε για την αξιοποίηση του κτήματος Καμπά ;
-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: