Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line 27/2/2008

Ιατρικό Αθηνών: "Πράσινο STOP" στις εργασίες στην Παλλήνη-Ανάκληση άδειας
Η απόφαση για την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης μετά από διαμαρτυρίες δύο τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων

Έπαυσαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Ιατρικού Αθηνών στην περιοχή της Παλλήνης μετά την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου.
Οι εργασίες αφορούσαν τη δημιουργία νέας ιδιωτικής μονάδας υγείας στην έκταση 120.000 τ.μ. που διαθέτει η εταιρεία Ιατρικό Αθηνών στα όρια της Παλλήνης με την Παιανία απέναντι από το Λάτσειο Εκπαιδευτήριο.
Σημειώνεται ότι είχαν ήδη ξεκινήσει η χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση νέου μεγάλου νοσοκομείου που σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να δημιουργηθούν δύο κλινικές μια μαιευτική και μια γενική.
Η απόφαση για την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης μετά από διαμαρτυρίες δύο τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων.
Η περιοχή είναι στο όριο με το Δήμο Παιανίας όμως κατασκευή επηρεάζει το Δήμο Παλλήνης. Στις 12/2 ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντάς έστειλε επιστολή στο Νομάρχη Αν. Αττικής κ. Κουρή ο οποίος αυθημερόν έστειλε ανάλογη επιστολή στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και ακολούθησε η ανάκληση της άδειας.
«Αναζητήσαμε την άδειά τους και διαπιστώσαμε ότι είχε σοβαρές ελλείψεις. Δεν είχε κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δεν είχε εγκριθεί. Επίσης σύμφωνα με το διάταγμα ΖΟΕ των Μεσογείων ολόκληρη η περιοχή είχε χαρακτηριστεί Β3 δηλαδή Αττικό Πάρκο και προσφέρεται για χρήσεις αναψυχής και αθλητισμού.
Η άδεια που διέθετε η εταιρεία ήταν από το 2004 ενώ προϋπήρχε το Διάταγμα από το Μάρτιο του 2003» επισημαίνει στην «H on Line ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντάς.
«Επίσης η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό δασική και κόπηκαν πεύκα και σκίνα σε έκταση όπως υπολογίζουμε 20-25 στρέμματα» συμπληρώνει ο Δήμαρχος για να καταλήξει ότι «τώρα το δασαρχείο ο Διευθυντής Δασών πρέπει να εκδώσει πράξη χαρακτηρισμού».
Μ.Πρωτονοταρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: