Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Στις 17/02/2008 αποστείλαμε το παρακάτω E-mail προς το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με κοινοποίηση σε Νομάρχη Αν. Αττικής και Δήμαρχο Παλληνης


Προς : Όμιλο Εταιριών Ιατρικού Κέντρου


Θέμα : Ανέγερση Νοσοκομειακού κέντρου στην περιοχή Β3 Αττικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Παλλήνης.


Κύριοι τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχή, στα όρια των Δήμων Παιανίας και Παλλήνης (περιοχή Κάντζας) η οποία, σύμφωνα με το ΦΕΚ 199 Δ 2003 ΖΟΕ Μεσογείων, είναι χαρακτηρισμένη Β3 Αττικό πάρκο, στο οποίο επιτρέπονται πολιτιστικές εγκαταστάσεις και οινοποιεία με κατοικία και σε καμία περίπτωση ιατρικά κτίρια. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στα όρια του Δήμου Παιανίας η ανοικοδόμηση κτιρίων 60.000 τ.μ. περίπου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής της Κάντζας.
Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της Παλλήνης, με βάση την Κοινοτική Οδηγία 2003/35/ΕΚ/26.05.2003 (σύμβαση του Aarhus) καθώς και την αντίστοιχη Εθνική Νομοθεσία Ν.3422/2005 ζητάμε να μας ενημερώσετε :
Εάν η χρήση του όποιου κτιρίου είναι συμβατή με το παραπάνω διάταγμα;
Εάν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πότε συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής ή από οποιονδήποτε (και ποιόν) άλλο αρμόδιο φορέα;
- Τι προβλέπεται για την κυκλοφοριακή προσέγγιση προσωπικού και επισκεπτών στο εν λόγω συγκρότημα (δρόμοι πρόσβασης);
- Τι προβλέπεται για την διάθεση των υγρών αποβλήτων, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο;
- Τι προβλέπεται για τα στερεά ιατρικά απόβλητα; και
- Πως θα αντιμετωπίσετε την ηχορύπανση που θα δημιουργηθεί δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα της Κάντζας;

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής σας θα ζητήσουμε τα εν λόγω στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (καθότι ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ) και μέσω των Συνηγόρων του Πολίτη και αυτού του Περιβάλλοντος.

Στις 03/02/2008 αποστείλαμε στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ το ακόλουθο Ε-mail :

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/ΕΚ/26.05.2005 (ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Aarhus) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Ν.3422/2005 ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΛΥΜΑΤΑ, ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γ. Τιλκιτζής
Τηλ. 6977297172


Στις 14/02/2008 το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μας απέστειλε το ακόλουθο Ε-mail:

Κύριε,

Σας ευχαριστούμε για το από 6/2/2008 υμέτερο e-mail και σας
συγχαίρουμε για τις ευαισθησίες σας, οι οποίες μας διακατέχουν ειλικρινώς και συνιστά μέλημα και φροντίδα μας η παροχή κάθε συνδρομής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε ότι αφορά κάθε έργο μας τηρείται η νομιμότητα και κανένα κώλυμα δεν συντρέχει για την πλήρη, διεξοδική και αναλυτική εξήγηση όλων των υψηλής τεχνικής αιχμής μέτρων που λαμβάνουμε, μη φειδόμενοι δαπανών, για κάθε τεχνικό μας έργο.
Λαμβανομένου υπόψη, ότι είμαστε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με χιλιάδες μετόχους, σας δηλώνουμε αδυναμία ιδιωτικής αλληλογραφίας ως εκ του υφισταμένου αρνητικού νομικού κωλύματος. Στο σκεπτικό μας ουδόλως βαρύνει η έλλειψη νομιμοποιήσεώς σας ούτε και η αναζήτηση των νομίμων προϋποθέσεων για όσα αναφέρεστε.

Προσέξτε με πόση αλαζονία διαχειρίζονται το θέμα του περιβάλλοντος αλλά και πόση αδιαφορία επιδεικνύουν στο να ενημερώσουν, οπως νομικά οφείλουν, τους ενδιαφερόμενους πολίτες αυτής της πόλης, καθότι τα αποτελέσματα των ενεργειών τους βλάπτουν το οικιστικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: