Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ιατρικό Αθηνών: Επένδυση ”μαμούθ” στην Παιανία (15/02/2008)

του Χρήστου Κίτσιου

Επένδυση ”μαμούθ” επί του ιδιόκτητου ακινήτου της στην Παιανία έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατρικό Αθηνών, προωθώντας την δημιουργία πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα νοσηλευτικών εγκαταστάσεων.
Παρ ότι η επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργούνται οι χωματουργικές εργασίες η διοίκηση της εταιρείας τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα.
Αποτέλεσμα στην αγορά να κυκλοφορούν φήμες, που προς το παρόν παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, που κάνουν λόγο και ανέγερση νέου κολοσσιαίου νοσοκομείου η δυναμικότητα του οποίου μπορεί και να φθάσει τις 1000 κλίνες (!!)
Είναι πιθανόν ο χαρακτήρας της επένδυσης να ανακοινωθεί μαζί με το νέο επιχειρησιακό πλάνο της Ιατρικό Αθηνών μια και θα αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του και πιθανώς και το πλέον ηχηρό project που θα περιλαμβάνει για την ελληνική αγορά.
Το νέο επιχειρησιακό πλάνο διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο Asklepios ο οποίος κατέχει το 30,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό. Με δεδομένη την πολύ ισχυρή θέση που κατέχει η Asklepios στην Ευρώπη στελέχη της αγοράς εικάζουν ότι η νέα επένδυση στην Παιανία θα αφορά σε ” υπηρεσίες ξενοδοχειακής υγείας” συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του γερμανικού ομίλου στις υπηρεσίες Αποκατάστασης με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου.



Η ιατρική αυτοκρατορία μεγαλώνει
* Πώς ο κ. Γ. Αποστολόπουλος από διευθυντής προσωπικού στο Θεραπευτήριο «Υγεία» έγινε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου Υγείας



Πρόσφατα, στα εγκαίνια του Ιατρικού Περιστερίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού κ. Β. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι το νέο business plan του ομίλου σε συνεργασία με τη γερμανική Asklepios θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το business plan θα περιλαμβάνει τρεις άξονες ανάπτυξης.
- Ο πρώτος αφορά την αξιοποίηση των δύο ιδιόκτητων εκτάσεων στην Παιανία και στη Θεσσαλονίκη, 120 και 35 στρεμμάτων αντίστοιχα. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κατασκευή νοσηλευτικής μονάδας σε κάποια από τις δύο εκτάσεις, αντιθέτως προβλέπεται η ίδρυση μονάδων για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως κέντρα αποκατάστασης ή μαιευτικές κλινικές.
- Ο δεύτερος άξονας αφορά τη συνεργασία με το Δημόσιο στον τομέα των ΣΔΙΤ αφού τα στελέχη της Asklepios έχουν μεγάλη εμπειρία μιας και το σύνολο σχεδόν των νοσοκομείων στη Γερμανία είναι αποκρατικοποιημένα.
- Τέλος, ο τρίτος άξονας θα αφορά την από κοινού επέκταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με πρώτη χώρα τη Ρουμανία, όπου το Ιατρικό ήδη έχει πολυετή παρουσία.
Η στρατηγική εξάπλωσης στα Βαλκάνια προέβλεπε ως τώρα τη δημιουργία διαγνωστικών κέντρων. Τώρα, λόγω της ισχυρής συμμαχίας, μάλλον τα σχέδια θα έχουν να κάνουν και με τη δημιουργία μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης.


Νέο επενδυτικό πρόγραμμα του Ιατρικού ΑθηνώνΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΠέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 07:00
Εκτυπώστε το

Στείλτε το με email

Φυλάξτε το
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με τα εγκαίνια χθες της κλινικής Περιστερίου και τη μετατροπή της κλινικής της Δάφνης από νεφρολογική σε γενική κλινική. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα ανακοινωθεί στα τέλη του Μαρτίου με αρχές Απριλίου.Η επένδυση για τη νέα κλινική Περιστερίου έφθασε τα 10 εκατ. ευρώ, διαθέτει 78 κλίνες, μονάδα εντατικής θεραπείας 6 κλινών, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας 5 κλινών και καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Διαθέτει επίσης τμήματα επειγόντων περιστατικών, ενδοσκοπήσεων, διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια, καθώς και εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος.Στην ΠαιανίαΣύμφωνα με πληροφορίες, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μεγάλου γενικού νοσοκομείου στην Παιανία σε ιδιόκτητο οικόπεδο, καθώς και την επέκταση στη Ρουμανία, αυτήν τη φορά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, με τη δημιουργία νοσοκομείου.Παράλληλα, η συνεργασία με τη γερμανική Ασκληπιός, καθώς και με την Euromedica σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» θα αποτελέσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά την τρέχουσα χρήση, με στόχο την προώθηση προοπτικά συμβάσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε να εισαχθεί μάνατζμεντ ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα κρατικά νοσοκομεία.Το πείραμα θα ξεκινήσει από το «Ντυνάν», εξαιτίας του κοινωφελούς του χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες του εγχειρήματος και στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: