Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ - ΕΡΩΤΗΜΑ Α. ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παλλήνη 20 Μαρτίου 2008

Συνδυασμός
ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Τομέας: Περιβάλλοντος

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης κ. Δημήτριο Μουτζούρη

ΚΟΙΝ:
1) Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντά
2) Δημοτικούς Συμβούλους Παλλήνης
3) Μ.Μ.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Κύριε Πρόεδρε

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις τους αντιτίθενται στην κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου στο Κτήμα ΚΑΜΠΑ.
Είναι αποφάσεις που εκφράζουν όχι μόνο τους Δημοτικούς και Νομαρχιακούς Συμβούλους, αλλά και Συλλόγους, Φορείς, Πρωτοβουλίες Πολιτών, Βουλευτές της περιοχής, κυρίως όμως την πλειοψηφία των Συμπολιτών μας.
Τους εκφράζουν, γιατί κανένας από όλους αυτούς δεν δέχεται την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους των ολίγων.
Οι τελευταίες επιχειρούμενες κατασκευές με παράνομες άδειες, αλλά και οι πληροφορίες για δημιουργία Εμπορικών Κέντρων – και όχι μόνο – στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, καταδεικνύουν ότι έχει δρομολογηθεί ένα σχέδιο ¨άλωσης¨ της περιοχής. Ένα σχέδιο που στόχο έχει την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης.
Στο σχέδιο αυτό οι ¨μεγαλοεπενδυτές¨ έχουν βρει συμμάχους τις εκάστοτε Κυβερνήσεις που δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης (αποχέτευση κλπ). Η μια Κυβέρνηση κατασκευάζει ¨αναπτυξιακούς¨ νόμους στα μέτρα τους και η άλλη βγάζει Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή τους.
Οι μόνοι θύλακες αντίστασης σε αυτά τα επιχειρούμενα και καλά μεθοδευμένα σχέδια είναι οι Απλοί Πολίτες, οι Φορείς, οι Σύλλογοι, κυρίως όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν παίρνει και υποστηρίζει αποφάσεις που την τιμούν. Τέτοια ομόφωνη απόφαση πήρε το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το Εμπορικό Κέντρο στο κτήμα ΚΑΜΠΑ.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ¨μεγαλοεπενδυτές¨ τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη του. Δουλεύουν μεθοδευμένα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.
Έχουμε καθήκον λοιπόν, να στηρίξουμε και εμείς τις αποφάσεις που πήραμε, έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδιά τους και να μείνει η περιοχή μας ένας οικιστικός παράδεισος.
Επιβάλλεται να συνεργαστούμε, με το Νομάρχη, τους τοπικούς Βουλευτές όλων των Κομμάτων και οποιονδήποτε Υπηρεσιακό, Επιστημονικό ή Νομικό Παράγοντα ώστε να γίνουν παρεμβάσεις προς τον Οργανισμό της Αθήνας και τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ για να πάρουν την απόφαση που θα απορρίπτει τα σχέδια των επενδυτών.
Οποιαδήποτε συνάντηση με εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας REDS AE ή με Υπηρεσιακούς Παράγοντες στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της εταιρείας, όχι μόνο δεν συνεισφέρει τίποτα με δεδομένο ότι κλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους τόσο στο Δημοτικό μας Συμβούλιο όσο και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά αντίθετα αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας και δίνει την εντύπωση ότι ερχόμαστε σε διαπραγμάτευση μαζί τους.

Ο θεσμικός παράγοντας ο οποίος υποχρεούται να μεταφέρει στους Κυβερνητικούς Παράγοντες την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να απαιτήσει να γίνει σεβαστή, είναι ο κ. Δήμαρχος. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν κ. Πρόεδρε,

Ερωτούμε τον κ. Δήμαρχο

Μπορεί να μας ενημερώσει:
- Ποιες ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου;
- Ποια ήταν τα αποτελέσματά τους;
- Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειές του;


Με εκτίμηση


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Επικεφαλής του Συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: