Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

Στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ on Line της 27/02/2008 διαβάζουμε ότι σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του Νοσοκομείου Μαμούθ του Ομίλου Αποστολόπουλου (Ιατρικό Κέντρο) και ότι η απόφαση για την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης μετά από διαμαρτυρίες δύο τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων.

Βλέπε αναλυτικά ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ:

Επειδή πολλές φορές την αλήθεια "κάποιοι" την παρουσιάζουν επικοινωνιακά όπως θέλουν, χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να αναδειχθούν ως ενεργά πολιτικά πρόσωπα ότι ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας, σας παρουσιάζουμε το ιστορικό των ενεργειών της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής Νοσοκομείου Μαμούθ σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μας.

03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε ότι από τις 29/01/2008 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής Νοσοκομείου μαμούθ στην περιοχή μας, φωτογραφήσαμε την περιοχή και αποστείλαμε φωτογραφικό υλικό και το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους τους βουλευτές της περιοχής μας και προς Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παλλήνης.

From: Γιάννης Τιλκιτζής [mailto:jontil@hol.gr] Sent: Sunday, February 03, 2008 5:12 PMTo: 'ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ'; 'ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΤΙΝΟΣ'; 'ΖΗΝΕΛΗ ΠΟΠΗ'; 'ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΣ'; 'ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ'; 'ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'; 'ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ'; 'ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ'; 'ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ'; 'ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ' 'antonisgakis@yahoo.gr'; 'paris@arhetypo.gr'; 'museo@ilmb.gr'; 'vasia.koronesi@gmail.com'; 'dmarko@hol.gr'; 'a.mpalis@yahoo.gr'; 'nikos3p@hol.gr'; 'plakitsis@hol.gr'; 'oakadep@otenet.gr'; 'ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΝΗ';'stergi53@otenet.gr'; 'tsakan@hol.gr';'ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (anasboud@sch.gr)'; 'Samelis Ioannis'; 'paspradakis@ert.gr'Subject: ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΛΑΤΣΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 300 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ Ή ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΟΠΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΥΚΑ, ΑΥΤΟΦΥΗ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
· ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ;
· ΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ;
· ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;
· ΜΕ ΤΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κ.Α. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
· ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (άρθρο 24 ) ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ, ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/26.05.2003 –ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ AARHUS- KAI ΦΕΚ Ν. 3422/2005);

ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΑ ΓΙΑΤΙ;
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ;
ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;
ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ;
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΔΕΙΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.!!!!!

Για την
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στη υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Γ. Τιλκιτζής

Παράλληλα το ίδιο βράδυ, στο χώρο του κτήματος Καμπά, το μέλος της Πρωτοβουλίας Γ. Τιλκιτζής ενημέρωσε προσωπικά τον Δήμαρχο Παλλήνης κο Σπύρο Κωνσταντά για την έναρξη εργασιών κατασκευής Νοσοκομείου Μαμούθ στην περιοχή μας και ότι έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι υπάρχει άδεια αλλά είναι "παράνομη". Η απάντηση του Δημάρχου "ήταν ότι το έργο βρίσκεται εκτός διοικητικών ορίων της Παλλήνης".

05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Στις 05/02/2008 με το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα ζητήσαμε από την εταιρία τα ακόλουθα

From: Γιάννης Τιλκιτζής [mailto:jontil@hol.gr] Sent: Tuesday, February 05, 2008 4:04 PMTo: 'info@iatriko.gr'Subject: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/ΕΚ/26.05.2005 (ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Aarhus) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Ν.3422/2005 ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΛΥΜΑΤΑ, ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γ. Τιλκιτζής
Τηλ. 6977297172

06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Στις 06/02/2008 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ» τέθηκε, από εκπροσώπους της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και μέλη του Δ.Σ., να προβούμε σε ενέργειες προκειμένου να σταματήσουμε τις εργασίες κατασκευής του νέου νοσοκομείου. Η απάντηση τόσο του Προέδρου κου Καπασακαλίδη όσο και της Γραμματέας κας Γκόνου ήταν «δεν μπορούμε να ασχολούμεθα με όλα… και ότι το κύριο βάρος θα το ρίξουμε στο Κτήμα Καμπά και στη ΔΕΗ». 21 μέρες αργότερα πανηγύριζαν μαζί με τον Δήμαρχο μπροστά στις κάμερες του ΣΚΑΙ ότι ο «αγώνας τους δικαιώθηκε». Γιατί τόση υποκρισία;

07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Στις 07/02/2008 βλέποντας ότι συνεχίζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς οι εργασίες καταστροφής του πράσινου χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση τόσο από την Νομαρχία αλλά και από άλλους φορείς απευθυνθήκαμε προσωπικά στον Νομάρχη κο Λ. Κουρή

From: Γιάννης Τιλκιτζής [mailto:jontil@hol.gr] Sent: Thursday, February 07, 2008 11:14 PMTo: 'lkouris1@otenet.gr'Subject: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ -ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αγαπητέ κε Νομάρχα καλημέρα σας,

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος ζητάμε να παρέμβετε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όλα όσα γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο που κατασκευάζεται το νέο Νοσοκομειακό Κέντρο του Ομίλου Αποστολόπουλου, είναι σύμφωνα με τα νομίμως οριζόμενα.

Σας στέλνουμε συνημμένα φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η κοπεί πολλών πεύκων και λοιπών αυτοφυών δένδρων καθώς και η ρύπανση του περιβάλλοντος με επικίνδυνα αιωρούμενα μικροσωματίδια σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας

Με Εκτίμηση

Για την
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Γ. Τιλκιτζής
Τηλ. 6977297172

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Στις 14/02/2008 το Ιατρικό Κέντρο απάντησε στο από 05/02/2008 ερώτημα μας, κάθε σχόλιο περιττεύει

From: info [mailto:info@iatriko.gr] Sent: Thursday, February 14, 2008 2:15 PMTo: jontil@hol.grSubject: ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΙΛΚΙΤΖΗ

Κύριε,
Σας ευχαριστούμε για το από 6/2/2008 υμέτερο e-mail και σας συγχαίρουμε για τις ευαισθησίες σας, οι οποίες μας διακατέχουν ειλικρινώς και συνιστά μέλημα και φροντίδα μας η παροχή κάθε συνδρομής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε ότι αφορά κάθε έργο μας τηρείται η νομιμότητα και κανένα κώλυμα δεν συντρέχει για την πλήρη, διεξοδική και αναλυτική εξήγηση όλων των υψηλής τεχνικής αιχμής μέτρων που λαμβάνουμε, μη φειδόμενοι δαπανών, για κάθε τεχνικό μας έργο.
Λαμβανομένου υπόψη, ότι είμαστε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με χιλιάδες μετόχους, σας δηλώνουμε αδυναμία ιδιωτικής αλληλογραφίας ως εκ του υφισταμένου αρνητικού νομικού κωλύματος. Στο σκεπτικό μας ουδόλως βαρύνει η έλλειψη νομιμοποιήσεώς σας ούτε και η αναζήτηση των νομίμων προϋποθέσεων για όσα αναφέρεστε.

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Στις 17/02/2008 αποστείλαμε νέο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Ιατρικό Κέντρο το οποίο κοινοποιήσαμε προς τον Νομάρχη κο Κουρή , στον Δήμαρχο Παλλήνης κο Κωνσταντά και προς τους Βουλευτές της περιοχής μας Β. Οικονόμου , Εύης Χριστοφιλοπούλου και Αθ. Λεβέντη

από
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



info@iatriko.gr

lkouris1@otenet.gr, info@palini.gr

17 Φεβ 2008 9:42 μμ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ - ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Προς : Όμιλο Εταιριών Ιατρικού Κέντρου

Θέμα : Ανέγερση Νοσοκομειακού κέντρου στην περιοχή Β3 Αττικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Παλλήνης.

Κύριοι τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχή, στα όρια των Δήμων Παιανίας και Παλλήνης (περιοχή Κάντζας) η οποία, σύμφωνα με το ΦΕΚ 199 Δ 2003 ΖΟΕ Μεσογείων, είναι χαρακτηρισμένη Β3 Αττικό πάρκο, στο οποίο επιτρέπονται πολιτιστικές εγκαταστάσεις και οινοποιεία με κατοικία και σε καμία περίπτωση ιατρικά κτίρια. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στα όρια του Δήμου Παιανίας η ανοικοδόμηση κτιρίων 60.000 τ.μ. περίπου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής της Κάντζας.
Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της Παλλήνης, με βάση την Κοινοτική Οδηγία 2003/35/ΕΚ/26.05.2003 (σύμβαση του Aarhus) καθώς και την αντίστοιχη Εθνική Νομοθεσία Ν.3422/2005 ζητάμε να μας ενημερώσετε :
Εάν η χρήση του όποιου κτιρίου είναι συμβατή με το παραπάνω διάταγμα;
Εάν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πότε συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής ή από οποιονδήποτε (και ποιόν) άλλο αρμόδιο φορέα;
Τι προβλέπεται για την κυκλοφοριακή προσέγγιση προσωπικού και επισκεπτών στο εν λόγω συγκρότημα (δρόμοι πρόσβασης);
Τι προβλέπεται για την διάθεση των υγρών αποβλήτων, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο;
Τι προβλέπεται για τα στερεά ιατρικά απόβλητα; και
Πως θα αντιμετωπίσετε την ηχορύπανση που θα δημιουργηθεί δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα της Κάντζας;
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής σας θα ζητήσουμε τα εν λόγω στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (καθότι ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ) και μέσω των Συνηγόρων του Πολίτη και αυτού του Περιβάλλοντος.

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

From: ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ [mailto:pxristof@otenet.gr] Sent: Friday, February 29, 2008 3:45 PMTo: jontil@hol.grSubject:


Σας στέλνουμε Ερώτηση και Δελτίο Τύπου της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την Παράνομη οικοδομική δραστηριότητα καταστρέφει το περιβάλλον στην Παλλήνη και σας ευχαριστούμε για την συνεργασία
Υπόψη κ.Τιλκιτζή
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Περιφέρεια Αττικής Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2008


Δελτίο Τύπου

«Η κατασκευή μεγάλου ιδιωτικού ιατρικού κέντρου στην Παλλήνη καταστρέφει το περιβάλλον»

Μέσα σε χαρακτηρισμένο με Προεδρικό Διάταγμα του 2003 Β3 Αττικό Πάρκο και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και οριστικές μελέτες εγκεκριμένες και θεωρημένες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας επιχειρείται η κατασκευή μεγάλου ιδιωτικού ιατρικού κέντρου σε έκταση της Παλλήνης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Παλλήνης. Μάλιστα, η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο προχώρησε σε αποψίλωση 100 στρεμμάτων. Σε ανάκληση της άδειας ανέγερσης έχει προχωρήσει ήδη η Πολεοδομία, όμως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δικαιολογημένα θορυβηθεί καθώς βλέπουν το περιβάλλον της Παλλήνης να καταστρέφεται.

Η βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου αντέδρασε έντονα καταθέτοντας ερώτηση προς του Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας. Σε αυτή την ερώτηση ζητά να δοθούν διευκρινίσεις από την Πολιτεία για το πώς δόθηκε αρχικά (τον Ιούνιο του 2004) οικοδομική άδεια , παρά τις βασικές ελλείψεις του φακέλου, πως μπορεί να είναι βιώσιμη η κατασκευή ενός ιδιωτικού ιατρικού κέντρου 60.000 τ.μ. σε μια περιοχή χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και περιορισμένο οδικό δίκτυο και ποια προβλέπεται ότι θα είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης


Μετά από αυτή την χρονική αναδρομή τα συμπεράσματα, για το ποιοι συνέβαλλαν ώστε να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι και να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του εν λόγω νοσοκομείου, αφήνουμε να τα βγάλετε μόνοι σας !

Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κο Νομάρχη για την μεγάλη του συμβολή, την βουλευτή κα Χριστοφιλοπούλου, την εφημερίδα της πόλης μας «ΝΕΟΛΟΓΟΣ» που με τα δύο άρθρα στις 8 & 15/02/2008 το εν λόγω θέμα έγινε γνωστό στους κατοίκους της πόλης μας και όλους όσους συνέβαλλαν στο να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του Νοσοκομείου Μαμούθ στην περιοχή μας.
Όμως ο αγώνας συνεχίζεται γιατί πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: