Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ 25/03/2008

Κάντζα-Παλλήνη 25/03/2008

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;

Τον τελευταίο καιρό σαν επιδημία πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για επιχειρήσεις υποβάθμισης της περιοχής μας. Οι επιθέσεις γίνονται από παντού.

Κτήμα Καμπά
Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων (112.000 τ.μ ) πρόκειται να χτιστεί στο χώρο, που πριν φιλοξενούσε αμπέλια και τα όνειρα μας, για ένα μητροπολιτικό πάρκο και ένα μουσείο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηχορύπανση, η αύξηση της διερχόμενης κυκλοφορίας και των αιωρούμενων μικροσωματίδιων είναι ανάλογες του μεγέθους του εγχειρήματος. Βάση γι’ αυτή την επένδυση είναι ο "αναπτυξιακός" νόμος του 1999 και άρθρο του οποίου "φωτογραφίζει" τις περιοχές γύρω από την Αττική Οδό κι όχι μόνο. Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους, ξερίζωσαν τα αμπέλια, γέμισαν με μπάζα τον χώρο και πέτυχαν τον αποχαρακτηρισμό του κτήματος από γεωργική γη.
Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε τηλεφωνική δημοσκόπηση, η οποία με γενικές ερωτήσεις (π.χ. θέλετε κινηματογράφους στην περιοχή σας; ή θέλετε Fast food, εστιατόρια, καφετέριες κ.λ.π.) προσπαθεί να αποδείξει (;) ότι οι κάτοικοι της περιοχής λένε έμμεσα ναι στο νέο εμπορικό κέντρο.
Παράλληλα στη δημοσκόπηση τίθεται και το ερώτημα εάν συμμετέχουμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, προκειμένου να αξιολογήσουν την δύναμή της και την πιθανή αντίσταση στα σχέδιά τους.
Γι’ αυτό στηρίζουμε όλοι την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με στόχο να μην γίνει αυτό το τερατούργημα στην πόλη μας.

Ιατρικό Κέντρο
Στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικού νοσοκομείου σε έκταση 120 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, σε απόσταση 200 μέτρων από την έξοδο Κάντζα – Παιανία της Αττικής Οδού. Ξεριζώθηκαν δεκάδες δέντρα (τεράστια πεύκα, ελιές κ.α.), σκάφτηκε ο μικρός λόφος και τα χώματα χρησιμοποιήθηκαν για να κλειστεί το ρέμα που διέρχεται μέσα από την ιδιοκτησία.
Μετά από παρέμβαση μας στις αρμόδιες υπηρεσίες αποδείχθηκε ότι η άδεια που είχε εκδοθεί δεν είχε τις απαραίτητες εγκρίσεις (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έγκριση Υπουργείου Υγείας κ.λ.π.) και γι’ αυτό ανακλήθηκε.
Βασικό αίτημα για την περιοχή των Μεσογείων είναι η δημιουργία ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ που θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας κι όχι μόνο περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής κι όχι η δημιουργία ενός ακόμη ιδιωτικού. Αυτό το αίτημα καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια……

Λόφος Λεβίδη
Το τελευταίο δάσος που έχει απομείνει στην περιοχή μας (μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Πεντέλης) είναι ο Λόφος Λεβίδη. Οι ιδιοκτήτες του προσπαθούν να τον μεταβιβάσουν σε άλλους για να τον "αξιοποιήσουν", ο Περιφερειάρχης Αττικής αποποιείται του ενδιαφέροντος απόκτησης του (από πλευράς δημοσίου) και ο δήμαρχος Παλλήνης δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρακολουθεί το θέμα με εύλογο ενδιαφέρον …….
Εμείς λέμε ΝΑΙ στη με κάθε τρόπο διατήρηση αυτού του μοναδικού Πνεύμονα Πρασίνου της Παλλήνης. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος Παλλήνης με στόχο την αξιοποίηση του χώρου από τους κατοίκους για τους κατοίκους κι όχι από τον κάθε "επενδυτή" για ίδιον συμφέρον.

Στρατόπεδο Λάμπρου
Για μια ακόμη φορά λέμε ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του στρατοπέδου Λάμπρου στην Κάντζα. Να υποχρεωθεί το Υπουργείο να αποδεσμεύσει τον χώρο (όπως έχει κάνει με όλους τους υπόλοιπους χώρους στρατοπέδων εντός πόλεων και ειδικά εντός Αττικής) και να εφαρμοστεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας που (από το 1989) προβλέπει χρήσεις αθλητικών και κοινωφελών εγκαταστάσεων κι όχι κατοικία.

ΔΕΗ
Μαθαίνουμε από τον τύπο ότι η ΔΕΗ Α.Ε. ενδιαφέρεται, σε ιδιόκτητη έκταση της στη Λεονταρίου, να κατασκευάσει κτίριο που θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες της. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη γεωργική γη, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 2003. Συνεπώς κάθε συζήτηση είναι περιττή εάν δεν είναι εκ του πονηρού……….
Απαιτούμε η ΔΕΗ να ξεκινήσει τις εργασίες υπογειοποίησης των πυλώνων και των καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης που διέρχονται πάνω από τα σπίτια και τα σχολεία των παιδιών μας και αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την υγεία μας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: