Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Παράνομες Οικοδομικές Εργασίες στο Μποδοσάκειο Κολλέγιο

Σας κοινοποιούμε τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μετά από έγγραφη καταγγελία στις 14/06/2008 (βλέπε ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας στις 15/06/2008)της ΠΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ σχετικά με τις παράνομες οικοδομικές εργασίες στο Κολλέγιο Αθηνών (Μποδοσάκειο) στη Κάντζα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ –ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΤΜΗΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π. ΚΑΤΣΙΚΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: 17Ο Χλμ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Τ.Κ. 153 44 ΠΑΛΛΗΝΗ
ΤΗΛ.: 213 2005228
FAX: 210 6033069


ΠΑΛΛΗΝΗ 19 / 06 / 2008
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 8715

ΠΡΟΣ : Α. .Τ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΟΙΝ: 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΕ.ΧΩ. – ΤΜΗΜΑ Α
Μεσογείων 239 & Ν. Παρίτση
Ν. Ψυχικό – 15451 – ΑΘΗΝΑ
2. Ελληνοαμερικάνικο Εκπ/κό Ιδρυμα
Στεφ. Δέλτα 15 – 154 52 – Π. Ψυχικό
3. ΄΄Πρωτοβουλία Πολιτών Παλλήνης΄΄
Perivallon2007@gmail.com

4. ΚΟΛΕΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
΄΄ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ΄΄ - Κάντζα Παλλήνης
(Διά του Α.Τ. Παλλήνης)
Φ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ & ΕΓΓΡΑΦΩΣ

ΘΕΜΑ: Διακοπή οικοδομικών εργασιών και προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών.

Σχετ: Η από 14-6-08 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καταγγελία του συλλόγου για την πρωτοβουλία πολιτών Παλλήνης.

Μετά το ανωτέρω σχετικό, έγινε αυτοψία την 19-6-08 στον χώρο των κολεγίων Ψυχικού ΄΄Λάτσειο΄΄ και Αθηνών ΄΄Μποδοσάκειο΄΄ στην θέση ΄΄Κάντζα΄΄ του Δήμου Παλλήνης . Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν:

Κατασκευή σε εξέλιξη, έργου οδοποιίας εντός της ιδιοκτησίας των εκπαιδευτηρίων , με εκτεταμένες εκσκαφές και διαμορφώσεις χώρου. Οι προαναφερόμενες εργασίες γίνονται άνευ οικ. αδείας κατά παράβαση ,του άρθρου 17 του ΓΟΚ 85 όπως ισχύει από 13-6-00 και του άρθρου 40 του Ν. 1337/83.

Η υπ΄αριθμ. 8274/ΦΠΕΡ/6-2-07 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας , δεν υποκαθιστά απαιτούμενες άλλες εγκρίσεις ή άδειες , όπως αναφέρει αυτή, προκειμένου να εκτελεστεί το προτεινόμενο έργο.

Μετά από αυτά σας παρακαλούμε να διακόψετε τις οικοδομικές εργασίες στην παραπάνω οικοδομή, η συνέχιση των οποίων θα επιτραπεί μόνο μετά από νεότερο έγγραφό μας.

Στον ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων που κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας τάσσουμε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ΓΟΚ ΄85 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 3 του Ν. 2831/2000, για προβούν στην έκδοση αδείας , γνωρίζοντάς τους ότι αν περάσει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία , θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Ν. 1337/83 περί αυθαιρέτων.

Το Α.Τ Παλλήνης παρακαλείται να μας αποστείλει έγκαιρα το αποδεικτικό επίδοσης.
ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ : εκσκαφές διαμορφώσεις σε εξέλιξη

Ε.Δ. : κ. Π.Κατσίκης για περαιτέρω ενέργειες
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών
Νικόλαος Κυρτάτας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και συγχαρητήτρια για την προσπάθεια που κάνετε να σωθεί λίγο πράσινο για τα παιδιά μας.

Συζητώντας με κάποιους φίλους σχετικά με την αυθαιρεσία των Κολλεγίων, ακουσα να γίνεται λόγος για εκτεταμένη κοπή πεύκων και άλλων δένδρων και ότι το δασαρχείο μέτρησε και κατέγραψε περίπου 100 κομμένους κορμούς συντάσοντας και σχετική μήνυση κατά του προέδρου κλπ των Κολλεγίων. Έχετε δει εσείς κάποιο τέτοιο σχετικό έγγραφο ή έχετε ακούσει εάν αυτό αληθεύει. Έχουν φτάσει σε τέτοιες αυθαιρεσίες και του καλύπτουν για μία ακόμα φορά οι πολικοί τους φίλοι;
Ευχαριστώ για την ενημέρωση
Κώστας Γεωργιάδης

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Η νομαρχία έβγαλε την απόφαση ότι περιμένει την άδεια και να την πάνε σε τέσσερις μήνες. Το δασαρχείο που είναι αρμόδιο για αυτό το θέμα, μιας και είναι εκτός σχεδίου, για τα δεκάδες πεύκα που κόψανε, τί φιρμάνι έβγαλε; Η δεν ενημερώθηκε "αρμοδίως" για να κάνει αυτοψία, και καλύπτονται πίσω από δικαιολογίες για ζώνες πυρασφάλειας κλπ. Όπως πάνε θα κάνουν όλο το λόφο κτήρια και δρόμους και το δασαρχείο θα ψάχνει για το χαμένο δάσος. Και αυτί από το χεράκι πρέπει να τους πάει κάποιος, αλλιώς "δεν θα το βρούν"...

Νίκος Παπαγίαννης

ΥΓ. Δεν θα ήταν μια καλή ιδέα να έμπαινε και η καταγγελία, που στείλατε στους αρμόδιους, για να βλέπουμε τι απαντάνε σε αυτά που τους λέμε.