Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΚΑΜΠΑΣ - Διαπραγματευση με LSGIE

Ελλάκτωρ: Διαπραγμάτευση με La Societe GeneraleΗ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΤετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 07:00Τέτη Ηγουμενίδη, 288 λέξεις,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣURL: http://beta.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1529965

ΝΕΑ διαπραγμάτευση με την La Societe Generale Immobilliere Espagne (LSGIE) θα ξεκινήσει η Ελλάκτωρ (πρώην Ελληνική Τεχνοδομική) αναφορικά με την πώληση του μεγάλου ακινήτου που διαθέτει στην περιοχή της Κάντζας στα Μεσόγεια, έκτασης περίπου 350 στρεμμάτων.
Όπως είναι γνωστό η Ελλάκτωρ υπέγραψε με την LSGIE στις 28 Ιουλίου του 2005 συμφωνία πώλησης της εταιρείας «Κάντζα Εμπορική» κάτοχο του προαναφερθέντος ακινήτου έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ.
Ο σχεδιασμός της LSGIE που τότε είχε ανακοινωθεί, προέβλεπε την κατασκευή μεγάλου εμπορικού - ψυχαγωγικού κέντρου στο ακίνητο αυτό, μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο η προϋπόθεση που είχε τεθεί ήταν να εκδοθούν όλες οι αναγκαίες άδειες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατόν, εξαιτίας κυρίως της ανυπαρξίας χωροταξικού σχεδίου.
Η εν λόγω συμφωνία η οποία αφορά, όπως είναι προφανές, σε μια σημαντική ξένη επένδυση στη χώρα μας, είχε μια ορισμένη χρονική διάρκεια η οποία παρέρχεται και ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη της αναθεώρησής της, πιθανόν και όσο αφορά στο τίμημα εξαγοράς της Κάντζας Εμπορική.
Όπως σαφέστατα αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του κατασκευαστικού ομίλου για το 2007 «η διαδικασία ολοκλήρωσης της έκδοσης οικοδομικών αδειών δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί προ του 2010», γεγονός - όπως επίσης προστίθεται στο ίδιο κείμενο - «το οποίο θα οδηγήσει σε αναθεώρηση της συμφωνίας με την LSGIE».

Πληροφορίες αναφέρουν σχετικά ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σε ένα περίπου μήνα.Η La Societe Generale Immobilliere Espagne (LSGIE) είναι μέλος του Ομίλου S.C.C., έναν από τους σημαντικότερους στον τομέα ανάπτυξης επαγγελματικών ακινήτων στην Ευρώπη με έδρα το Παρίσι.

Αν το σχέδιό της εν τέλει προχωρήσει θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που λόγω της θέσης του και της Αττικής Οδού, θα προσελκύει καταναλωτές όχι μόνον από την Αττική αλλά και από τις παρακείμενες περιοχές.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: