Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ιατρικό: Σχεδιάζει πολυκλινική στην Παιανία

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/346123/Article.aspx
του Χρήστου ΚίτσιουΔημοσιεύθηκε: 08:06 - 08/07/08

Το μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα της Ελλάδας και ευρύτερα της ΝΑ. Ευρώπης σχεδιάζει να ανεγείρει στην Παιανία, εφόσον αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρήσης του ιδιόκτητου ακινήτου του, το Ιατρικό Αθηνών, σε συνεργασία με τον μέτοχο και στρατηγικό εταίρο του, γερμανικό όμιλο Asklepios.
Σε ιδιόκτητη έκταση 120 στρεμμάτων, απέναντι από το Λάτσειο Ίδρυμα, το Ιατρικό σχεδιάζει να ανεγείρει σειρά νοσοκομείων στη μεγαλύτερη, όπως όλα δείχνουν, επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι τόσο η οικογένεια Αποστολόπουλου, που ίδρυσε και διευθύνει το Ιατρικό, όσο και οι Γερμανοί συνεταίροι της κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, από τις μέχρι τώρα μικρές αναφορές τους διαφαίνεται ότι στην Παιανία θα ανεγερθεί συγκρότημα που θα περιλαμβάνει νοσοκομείο, μαιευτική κλινική αλλά και κέντρα υγείας - ομορφιάς και αποκατάστασης. Μονάδες που θα εξυπηρετούν και την τουριστική υγεία καθώς ο Asklepios είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη.
Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς οι συνολικές κλίνες του συγκροτήματος, σε πλήρη ανάπτυξη, προβλέπεται να ξεπεράσουν ελαφρά τις 1.000.
Πρόκειται για επένδυση-«μαμούθ», η οποία θα επιδιώκει να αναποκριθεί στα νέα δεδομένα της Αθήνας, σημειώνουν κύκλοι του Ιατρικού.

«Μια πόλη 5 - 6 εκατ. κατοίκων χρειάζεται ένα σύγχρονο μεγάλο νοσοκομείο, εκτός κέντρου Αθηνών, με πολλά και εξειδικευμένα τμήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα είτε έχουν ανεγερθεί μέχρι το 1970 (με εξαίρεση το Ντυνάν) είτε είναι κτίρια που αναπτύχθηκαν για άλλες χρήσεις και μετασκευάστηκαν για να λειτουργήσουν ως νοσοκομειακές μονάδες.
Το Ιατρικό διαθέτει την εμπειρία του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, ενώ ο γερμανικός όμιλος Asklepios έχει την τεχνογνωσία στην ανέγερση και διαχείριση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων μέσω ΣΔΙΤ στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της Ιατρικό ο πρόεδρος της εταιρίας και του ομίλου κ. Γ. Αποστολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σύντομα θα πάμε στα νέα μας νοσοκομεία στην Παιανία», τονίζοντας πως η εισηγμένη βρίσκεται σε περίοδο έκρηξης ανάπτυξης σχεδιάζοντας σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επένδυση στην Παιανία αποτελεί τον βασικό άξονα του νέου επιχειρησιακού πλάνου της Ιατρικό για την ελληνική αγορά μαζί με την ενίσχυση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων.

Σημειώνεται ότι οι χωματουργικές εργασίες είχαν ξεκινήσει προ μηνών και διακόπηκαν κατόπιν παρέμβασης του Δασαρχείου της Κάντζας (μετά από παρέμβαση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ).
βλέπε άρθρα μας στην ιστοσελίδα μας από 10/05/2008 & 6/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: