Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ - Η κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο αέρα...!

Ομιλος Ελλάκτωρ: Λήξη προσυμφώνου Reds με LSGIE για εμπορικό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Τη λήξη του προσυμφώνου με την La Societe Generale Immobilliere Espagne (LSGIE) που αφορούσε τη δημιουργία εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στη περιοχή της Κάντζας επί της Αττικής Οδού ανακοίνωσε η Reds του ομίλου Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η διαπραγμάτευση του αιτήματος της LSGIE για την παράταση δεν οδήγησε τελικά σε συμφωνία.

Όπως επισημαίνεται πάντως «το πρόγραμμα υλοποίησης εμπορικού κέντρου μεγάλης κλίμακας στο ακίνητο ιδιοκτησίας της συνολικού ύψους επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ συνεχίζει να βρίσκεται στο κέντρο του σχεδιασμού της Reds που όμως προτίμησε να διατηρήσει ευελιξία, ενόψει της εξαιρετικά χρονοβόρου διαδικασίας για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών».

Το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί στα τέλη του Ιουλίου του 2005 προέβλεπε την πώληση του εν λόγω ακινήτου (περί τα 270 στρέμματα) στη LSGIE έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ προκειμένου αυτή να αναπτύξει εκεί μεγάλο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο αφού η θυγατρική της είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες.

Η διοίκηση της Reds συνεχίζει την προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών παρά την ακύρωση της συμφωνίας. Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί και συνεκτιμώντας τις συνθήκες στην αγορά τα επόμενα χρόνια θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει η ίδια στην ανάπτυξη του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου ή θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία - συνεργασία, πιθανόν ακόμα και με την LSGIE. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση είναι ότι για την εξασφάλιση των αδειών θα χρειασθούν τρία ακόμα χρόνια.



REDS: Συνεχίζει την επένδυση στην Κάντζα

Θα συνεχίσει η REDS τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο ακίνητο της Κάντζας επί της Αττικής οδού.

"Η" 21/11/2008

Θα συνεχίσει η REDS τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο ακίνητο της Κάντζας επί της Αττικής οδού.

Η εταιρεία, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε τη λήξη του προσυμφώνου με την La Societe Generale Immobilliere Espagne (LSGIE) το οποίο προέβλεπε την πώληση του ακινήτου έναντι 70 εκατ. ευρώ και την κατασκευή του κέντρου εφόσον εντός τριετίας επιτυγχανόταν η έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Καθώς εξέπνευσε η προθεσμία το προσύμφωνο έληξε και πλέον η REDS, όπως τονίζει στην ανακοίνωση, προτίμησε «να διατηρήσει ευελιξία ενόψει της εξαιρετικά χρονοβόρου διαδικασίας για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών».

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

Εμείς ως Ενεργοί Πολίτες αυτής της πόλης παραμένουμε σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε ενέργεια που θα :

  • υποβαθμίζει το οικιστικό μας περιβάλλον
  • επιβαρύνει με επικίνδυνους ρύπους και μικροσωματίδια, που βλάπτουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής
  • βλάπτει την υγεία των παιδιών μας, που φοιτούν στα παρακείμενα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: