Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

Στη συνέχεια παραθέτουμε την Αναφορά που αποστείλαμε στις 12/12/2007 ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στους παρακάτω φορείς:

ΥΠΕΧΩΔΕ Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας -Περιβάλλοντος

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση Δημόσιας Υγείας


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Προς :ΥΠΕΧΩΔΕ
Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Κηφισίας 1-3
Τ.Κ. 11523 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 8701800

Θέμα: Καύση επικίνδυνων, για την υγεία των κατοίκων, υλικών στο κτήμα Καμπά στην Κάντζα Παλλήνης

Το πρωϊ της 18/11/2007 ημέρα Κυριακή και ώρα 06:35 περίπου είδαμε σύννεφο πυκνού καπνού πάνω από το κτήμα Καμπά στην Κάντζα Παλλήνης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», Γιάννης Τιλκιτζής & Παναγιώτης Τουμπανάκης, καλώντας τόσο την πυροσβεστική όσο και την τοπική αστυνομία, με το σκεπτικό ότι η καύση δεν αφορά απλά κλαδιά δένδρων αλλά, όπως θα διαπιστώσετε τόσο από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύσαμε στο διαδίκτυο την 17/11/2007 όσο και από τις φωτογραφίες της φωτιάς, πρόκειται για καύση και άλλων υλικών (λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικό από ζάντες αυτοκινήτου, διαφημιστικά από PVC, κομμάτια ΕΛΕΝΙΤ, πλαστικά τραπέζια, σακούλες απορριμμάτων, ηλεκτρικές σκούπες, κ.α.).Η καύση των παραπάνω υλικών, σε συνδυασμό με τις ρυπογόνους ουσίες και τα αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα της Αττικής Οδού, της Λ. Λαυρίου και της Λ. Μαραθώνος, δημιουργούν στην περιοχή μας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ καρκινογόνων ουσιών με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά κυρίως στην υγεία των παιδιών μας. ΓΙΑΤΙ ; Σε τι μας έφταιξαν αυτά και ποιος μας δίνει το δικαίωμα αυτό να εγκληματούμε ανεπανόρθωτα εις βάρος τους.
Αυτό στην Ευρώπη θεωρείται ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ανθρωπότητας.
Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα τι;;;;
Η φωτιά μπήκε από ανθρώπους του Δήμου Παλλήνης. Η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία Παλλήνης είχαν ενημερωθεί ότι ο Δήμος θα προβεί σε καύση ξερών κλαδιών. Όταν όμως ενημερώθηκαν από εμάς ότι υπάρχουν και σκουπίδια, όπως αναφέρονται και παραπάνω, κατέφθασαν στο χώρο της φωτιάς και παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να παρέμβουν, με το σκεπτικό ότι επιτρέπετε η καύση ξερών κλαδιών μετά το τέλος Οκτωβρίου.Στη συνέχεια, γύρω στις 09:30, υπήρξε κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου, κατέφθασε φορτωτής προκειμένου να απομακρύνει κάποια από τα παραπάνω υλικά.Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη μας υπάρχει από την πλευρά του Δήμου μεγάλο έλλειμμα. Επί 10 συνεχείς μέρες ρύπαινε το περιβάλλον ο "σκουπιδότοπος" στο κτήμα ΚΑΜΠΑ, ιδιοκτησίας REDS AE.
Είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές γιατί επί 10 και πλέον μέρες συντελείτo «έγκλημα» διαρκείας εις βάρος της υγείας των κατοίκων των γύρω περιοχών αλλά κυρίως σε βάρος της υγείας των παιδιών μας που πηγαίνουν στα σχολεία γύρω από το κτήμα Καμπά. Στα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα (4ο Δημοτικό Σχολείο – 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο – Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο – Λάτσειο Συγκρότημα Σχολείων) φοιτούν καθημερινά περισσότερα από 1000 παιδιά.
Όμως παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και την σχετική ενημέρωση της ιδιοκτήτριας εταιρίας REDS AE (βλέπε Δελτίο Τύπου της REDS ΑΕ της 22/11/2007) συνεχίζεται η ρίψη σκουπιδιών, όχι στο ίδιο χώρο, που μπήκε η πρόσφατη φωτιά, αλλά πίσω από το εργοστάσιο και ακριβώς απέναντι (σε απόσταση 100 μέτρων) από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.
Αρχίζουμε πλέον να σκεφτόμαστε «μήπως οι κινήσεις αυτές –καύση σκουπιδιών του Δήμου μας στο κτήμα Καμπά – δημιουργούν τις προϋποθέσεις απαξίωσης της περιοχής ώστε οι κάτοικοι πλέον να ¨προτιμήσουν¨ την κατασκευή του προβλεπόμενου Εμπορικού Κέντρου από την ύπαρξη μιας ρυπογόνου χωματερής στην περιοχή μας»
Άλλωστε η πρώτη απαξίωση ξεκίνησε από την ιδιοκτήτρια εταιρία όταν σκέπαζε τους αμπελώνες του κτήματος με μπάζα από την Αττική Οδό. «Έγκλημα» διαρκείας σε βάρος του περιβάλλοντος και των περιουσιών μας.
Mε τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους τόσο της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας όσο και της ιδιοκτήτριας εταιρίας του κτήματος Καμπά (αυτό καταδεικνύει τουλάχιστον η συνεχόμενη αδιαφορία της σχετικά με την δημιουργία σκουπιδότοπου μέσα στην ιδιοκτησία της) υποβαθμίζουν την περιοχή μας, όπου εμείς οι κάτοικοί της έχουμε επενδύσει τους κόπους μιας ζωής για να ζήσουμε σε μια πόλη που θα μας προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής. Απαξιώνουν συνεχώς τις περιουσίες μας προς όφελος της δικής της ιδιοκτησίας.

Ποιες είναι οι ευθύνες για την ιδιοκτήτρια εταιρία του κτήματος Καμπά, η οποία όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της 22/11/2007, γνώριζε την επικείμενη καύση «κλαδιών» (σκουπιδιών, όπως φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μια μέρα πριν από την καύση και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας και των οποίων η ελεύθερη καύση απαγορεύεται);

Πιστεύουμε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει στην ιδιοκτησία της, καθότι για όλες τις καύσεις είχαν ενημερωθεί (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και η Αστυνομία Παλλήνης. Επομένως θα έπρεπε να προστατέψει τόσο αυτόν τον χώρο που βρίσκεται μπροστά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο (ο οποίος είναι γεμάτος σκουπίδια) όσο και τον συγκεκριμένο που γινόταν η καύση.
Σημειώνουμε ότι τους τελευταίους 10 μήνες έγιναν άλλες δύο καύσεις «κλαδιών» στο συγκεκριμένο χώρο.
ΖΗΤΑΜΕ
· Να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους
· Να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής
· Να απαγορευθεί η εναπόθεση και η καύση «σκουπιδιών» στο χώρο του κτήματος Καμπά

· Να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα υπολείμματα των σκουπιδιών


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Γιάννης Τιλκιτζής Παναγιώτης Τουμπανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: