Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 στις 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 23/9/2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΜΠΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 ΩΡΑ 08:00

Παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Παλλήνης, που εκφράστηκε με την ανακοίνωση – ψήφισμα των 14 μεγαλύτερων συλλογικών φορέων.

Παρά την αντίθεση και τα όνειρα των παιδιών της περιοχής.

Παρά το σταθερό αίτημα όλων των κατοίκων για ενημέρωση τους και απόφαση μέσα από λαϊκές συνελεύσεις για τον μέλλον του τόπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στις 8/7/2009 προχώρησε σε 3η κατά σειρά συνεδρίαση και με την παράνομη απόφαση του, με 12 ψήφους υπέρ και με πρωτεργάτη τον κο Δήμαρχο, έδωσε το πράσινο φώς στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, στην συνεδρίαση της 16/09/2009, για να κατασκευαστεί στο Κτήμα Καμπά, δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία των παιδιών μας, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Ανέτρεψε πραξικοπηματικά την πριν από δύο χρόνια ομόφωνη απόφασή του ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ.
Τίθεται εύλογα το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ τόση πρεμούρα από τον κο Δήμαρχο και την παράταξή του, την οποία συνεπικουρούν και 3 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης; ΓΙΑΤΙ τα μεγάλα συμφέροντα να βρίσκουν πρόθυμους συνεργούς ακόμη και στον δικό μας χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ικανοποιήσουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια;
Άραγε με την ίδια βιασύνη θα προστρέξει και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για υπογραφή λίγες μέρες πριν τις εκλογές ;

Καταγγέλλουμε όλη αυτή την σπουδή στην εξυπηρέτηση συμφερόντων της εταιρίας REDS από τον δήμο Παλλήνης και την κεντρική εξουσία σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ μετά την συγκλονιστική καταστροφή του περιβάλλοντος από τις τελευταίες πυρκαγιές, οφείλουμε να βλέπουμε το αύριο.

Το αύριο της ζωής και όχι του κέρδους. Το αύριο των ελεύθερων χώρων πρασίνου και όχι του τσιμέντου.Το αύριο του Πολιτισμού και όχι του καταναλωτισμού του Μall.

Διεκδικούμε ανάπτυξη της περιοχής μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Αποδείχτηκε ότι τα συμφέροντα αυτά δεν συγκλίνουν. Αποδείχτηκε στην υπέρογκη – παράλογη – επικίνδυνη ανάπτυξη της Αθήνας. Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας και τα Μεσόγεια μια νέα τσιμεντούπολη.

Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε σταθερά να διεκδικούμε να παραμείνει το κτήμα Καμπά τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στην περιοχή μας ανοιχτός στους κατοίκους με χρήσεις που συμφωνούν με την ιστορία του και που προβάλλουν ένα μοντέλο διαχείρισης στο μέλλον εναλλακτικό, οικολογικό, μορφωτικό, πολιτιστικό .

Θα παλέψουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής και του μέλλοντος μας ,στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, στην διαγραφή των χώρων ιστορικής μνήμης .

Όλοι στον αποκλεισμό της Λεονταρίου την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 8 το πρωί στις Αποθήκες Καμπά πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για να μην υπογραφεί από τον κ.Σουφλιά στο παραπέντε των εκλογών η απόφαση για το Εμπορικό Κέντρο Μαμούθ στο κτήμα Καμπά.

1 σχόλιο:

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Προχωράμε δυνατά!

Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση. Είμαι κάτοικος Παιανίας. Την Δευτέρα θα είμαστε εκεί για να κάνουμε και σχετικό ρεπορτάζ για το μπλογκ μας.