Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Εμπορικό Κέντρο στο ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ. Τι άλλαξε κε Δήμαρχε..;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 15/12/2008 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ανακοινώθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους λίγες ώρες πριν ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε κινητοποίηση των Πολιτών της πόλης μας, ο κος Δήμαρχος, καλά προετοιμασμένος, παρουσίασε τις, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εναλλακτικές προτάσεις για το εμπορικό κέντρο που παρουσίασε σε πρόσφατη (δεύτερη) συνάντησή του με τους εκπροσώπους της REDS και ανώτατων στελεχών του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.


Στις 04/5/2009 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, έγινε από την REDS παρουσίαση των νέων προτάσεων της για το «μικρότερο» εμπορικό κέντρο στο Κτήμα Καμπά.

Αλήθεια κε Δήμαρχε η συγκεκριμένη πρόταση ήταν πρόταση δική σας ή είναι η εναλλακτική πρόταση της REDS προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου; Άλλωστε εδώ και 2 χρόνια γνωρίζουμε από στελέχη της REDS ότι το αρχικό σχέδιο της ήταν ένας μπούσουλας και ότι τόσο το μέγεθος της επένδυσης όσο και η τοποθεσία των επιμέρους κτιρίων δεν ήταν η τελική και άλλα πολλά τα οποία θα τα παρουσιάσουμε στη συνέχεια. Άλλωστε η μείωση της καλυπτόμενης επιφάνειας από 112.000 τ.μ. σε 93.000 τ.μ. αφορά την αφαίρεση από το σχέδιο 4 Super Market, στην ουσία δηλαδή δεν επηρεάζει το καθεαυτό προβλεπόμενο Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο, άρα είναι δώρο χωρίς ουσία.

Δηλαδή το ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ του Δημοτικού & Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν από 18 περίπου μήνες, έγινε πλειοψηφικό ΝΑΙ μεν αλλά..!

Ας μην ξεχνάμε κε Δήμαρχε επί Δημαρχίας σας:

  • Οι αμπελώνες στα κτήματα του Καμπά μπαζώθηκαν και έτσι μια από τις ποιο εύφορες περιοχές των Μεσογείων χαρακτηρίστηκε αργότερα ΑΓΟΝΗ ΓΗ !
  • Έγιναν όλες οι υποδομές (στάση Μετρό-Προαστιακού, 6 είσοδοι για την Αττική Οδό όταν η Παλλήνη – η Πρωτεύουσα έχει μόνο 3 εισόδους) για να υλοποιηθεί το σχέδιο της REDS (τόσο εσείς κε Δήμαρχε όσο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, επί 10 χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αλλάξετε τα δεδομένα για την πόλη μας, μόνο λόγια και «κούφιες ντουφεκιές»).

  • Με την σύμφωνη γνώμη της REDS είχατε κάνει ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ το κτήμα Καμπά και καίγατε σκουπίδια επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων της πόλης μας, προκειμένου να αγανακτήσει ο κόσμος και να δεχθεί οτιδήποτε άλλο αρκεί να πάψει να είναι σκουπιδότοπος!

Μέχρι σήμερα κε Δήμαρχε δεν κάνατε ούτε μια ενέργεια προκειμένου η REDS να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει από την κατάρρευση :

  • Την ΒΙΛΑ ΚΑΜΠΑ, ενώ αφήσατε να γκρεμίσει τους στάβλους για να κατασκευάσει βίλες
  • Το σταθμαρχείο, που ήδη καταρρέει

Έτσι θέλετε, όπως είπατε στην παρουσίασή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, «να προστατέψετε τον παραδοσιακό ιστό της πόλης μας»;

Ο κος Δήμαρχος ανέφερε στην παρουσίασή του «ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των παιδιών της πόλης μας» !

Κτίζοντας ένα Εμπορικό Κέντρο τερατούργημα αντί των 112.000 τ.μ. «μόνο» των 93.000 τ.μ. δηλαδή 2 φορές το The Mall στο Μαρούσι (αντί για 2,5 φορές) θα λυθεί το πρόβλημα της Κάντζας; Αλήθεια κε Δήμαρχε το έχετε επισκεφτεί Σαββατοκύριακα ή σε γιορτές; Αν και έχει πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης εν τούτοις σε ακτίνα τουλάχιστον 2χλμ. γίνεται το αδιαχώρητο από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τους περίοικους (αύξηση των καρκινογόνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων και λοιπών ρύπων, ηχορύπανση, κ.α.) με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Γνωρίζετε κε Δήμαρχε και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι στα σχολεία γύρω από το κτήμα Καμπά φοιτούν καθημερινά περίπου 1200 παιδιά μας ή δεν σας ενδιαφέρει; Μπορείτε να υπολογίσετε τις ποσότητες του καρκινογόνου βενζολίου, από τα χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά, που θα αναπνέουν καθ’όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τους μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας;

Για να λειτουργήσει μια καφετέρια ή άλλου υγειονομικού ενδιαφέροντος επαγγελματική στέγη δίπλα σε σχολεία θα πρέπει να τηρεί πολλαπλές προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 μ. απόσταση), στην περίπτωση αυτή δίπλα στα σχολεία μας θα λειτουργήσουν δεκάδες απαγορευτικοί πειρασμοί (καφετέριες, κινηματογράφοι, μποουλινγκ & σφαιριστήρια, internetcafe, και άλλα πολλά). Αλήθεια κε Δήμαρχε και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι απόφαση θα πάρετε σχετικά με αυτό το θέμα; Αυτή την ποιότητα ζωής ονειρεύεστε εσείς για τα δικά μας παιδιά; Εμείς πάντως ως ψηφοφόροι δεν σας δώσαμε τέτοια εντολή.

Μπορείτε να μας δώσετε έστω και ένα παράδειγμα, από χώρα της Ε.Ε. όπου έχει γίνει κάτι παρόμοιο, φυσικά και δεν υπάρχει. Και εκεί κε Δήμαρχε υπάρχουν ιδιόκτητες εκτάσεις αλλά εκεί τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Κεντρική Διοίκηση έχουν ξεκαθαρίσει δεκάδες χρόνια πριν τις χρήσεις γης και δεν λειτουργούν καιροσκοπικά με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών. Έχουν όραμα για την πόλη τους γι’ αυτό και τις δικές μας πόλεις τις έχετε κάνει όλοι σας να μοιάζουν με τις υποανάπτυκτες πόλεις της Αφρικής.

Έχετε σκεφτεί κε Δήμαρχε και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι το «μικρότερο» Εμπορικό Κέντρο θα έχει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, ο μαρασμός του Εμπορικού Ιστού της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής (Παλλήνης, Γλυκών Νερών, Γέρακα) θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ποιότητα Ζωής στην Πόλη μας (βλέπε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις αρνητικές συνέπειες στα εμπορικά καταστήματα της πόλης από την λειτουργία μεγάλων Εμπορικών Κέντρων).

Τέλος θα πρέπει να καταλάβετε κε Δήμαρχε ότι η Ευημερία ενός Λαού και κατά συνέπεια η ποιότητα ΖΩΗΣ δεν βασίζεται στα χαμηλής προστιθέμενης αξίας, για την εθνική μας οικονομία, Εμπορικά Κέντρα αλλά στον παραγωγικό της ιστό.

Ρίχνετε «κούφιες ντουφεκιές» όπως κάνατε και πριν από 18 μήνες με το στρατόπεδο Λάμπρου, αλήθεια τι γίνετε κε Δήμαρχε τόσες φανφάρες πήγαν στον αέρα;

Θα μας εξηγήστε κε Δήμαρχε γιατί βγάλατε εκτός συζητήσεων τον Νομάρχη κο Κουρή αφού αρμόδια για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;

Κε Δήμαρχε αυτό που σας διακρίνει είναι ότι έχετε μια περιορισμένη ορατότητα για το μέλλον αυτής της πόλης, βλέπετε το δένδρο αλλά ξεχνάτε το δάσος !! Βλέπετε το Εμπορικό Κέντρο αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να δείτε το μετά. Μαζί με το Εμπορικό Κέντρο θα φυτρώσουν, σε αγροκτήματα εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, κάθε είδους πολυκαταστήματα (βλέπε τι συμβαίνει στο The Mall), πιθανόν ,
· Να κατασκευαστεί το παράνομο μέχρι σήμερα, ιδιωτικό Νοσοκομείο (ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι 1000 κλινών),
· Να κτιστεί το κτήμα Μάτσα, Να κτιστεί το Στρατόπεδο Λάμπρου
· Να υλοποιήσει το Ελληνοαμερικάνικο Κολέγιο στην Κάντζα επενδυτικό της σχέδιο με καταστροφή μέρος του υπάρχοντος δάσους.

Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με την μεγαλύτερη ΔΙΑΦΘΟΡΑ , και κάθε ενέργεια με αδιαφανείς διαδικασίες βάζει σε υποψίες ακόμη και τον ποιο καλοπροαίρετο πολίτη...!

Έχουμε την εντύπωση ότι το μεγάλο παιχνίδι και το μεγάλο φαγοπότι αρχίζει. Ο χορός τώρα αρχίζει και αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες των χορευτών.


Τι παιχνίδι παίζεται, σε βάρος της πόλης μας, από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως αυτούς της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην Κάντζα που δεν άρθρωσαν λέξη για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας, αλλά ως άβουλα όντα κουνούν θετικά το κεφάλι τους στο πρόσταγμα του «άρχοντα».


ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΜΕ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (Συνθήκη του Aarchus)

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ΠΕΙ ΝΑΙ στο Εμπορικό Κέντρο

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2009 ώρα 18:30
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Όλοι εμείς που επιθυμούμε μια ανθρώπινη πόλη για μας και τα παιδιά μας, με την ενεργή παρουσία μας ας ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ να γίνει αυτό το τερατούργημα. Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ γιατί το αύριο θα είναι επώδυνο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: