Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΚΑΝΤΖΑΣ - Επερώτηση του βουλευτή Ντίνου Βρεττού

Nτίνος Βρεττός
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Περιφέρεια Αττικής

2/9/2008
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ.κ. Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης

Θέμα: Παράνομα έργα οδοποιίας σε δασική έκταση στην Κάντζα Παλλήνης

Μετά από καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Παλλήνης, στις 19/6/2008, για έργα οδοποιίας τα οποία εκπονούνται, σε δασική έκταση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κάντζα Παλλήνης, κλιμάκιο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, προέβη σε αυτοψία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία αξίζει να σημειωθεί διεξήχθη σε τμήμα του έργου αφού δεν επετράπη στην υπηρεσία να προχωρήσει περισσότερο, διαπιστώθηκαν «εκσκαφές» κατά πλάτος δασικού δρόμου και εναπόθεση φερτών υλικών.
Το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 2171/25/7/2008 της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καταλήγει ότι « οι εργασίες, αφορούσαν έργα οδοποιίας με δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον».
Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, επανερχόμενο για δεύτερη φορά, κατάφερε να πάρει έγκριση στην μελέτη που υποβλήθηκε στο Δασαρχείο Πεντέλης, με τίτλο «Πυροπροστασία και πυροπροστασία δασικής έκτασης ιδιοκτησίας του Ε.Ε.Ι».
Παρόλα αυτά το επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, καταλήγει στο ότι για τα έργα που εκτελούνται, με τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, δεν «εφαρμόστηκε η διαδικασία που προβλέπεται».



Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί:

Προτίθεστε να επιβάλλεται κυρώσεις για την καταστροφή του δασικού πλούτου και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Ο ερωτών βουλευτής
Ντίνος Βρεττός

Δεν υπάρχουν σχόλια: