Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΟΛΕΓΙΟ ΚΑΝΤΖΑΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

Σχετικά με την καταγγελία μας για τα έργα οδοποιϊας στο Κολέγιο της Κάντζας η ΝΑΑΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ - Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ μας απέστειλε το ακόλουθο έγγραφό :


ΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ

Παλλήνη, -8-2008

Αρ. Πρωτ. 2171/25-7-08


ΠΡΟΣ:

1.ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

(διά του Α.Τ. Ψυχικού)

Ταχυδρ. Θυρίδα 65005

2.‘ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ’

perivallon2007@gmail.com

3. Α.Τ. Π.ΨΥΧΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΊΑΣ- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

(ενταύθα)


2. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΜΗΜΑ Γ’

Λ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα

11523


3. ΣΕΕΔΔ

Συγγρού 60

11742 Αθήνα

4. Α.Τ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ


ΘΕΜΑ:Αποτέλεσμα αυτοψίας μετά από καταγγελία για έργα οδοποιΐας σε δασική έκταση στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι) στη Κάντζα


Μετά την παραπάνω σχετική καταγγελία, στις 30-7-08, κλιμάκιο της υπηρεσίας μας μετέβει στο χώρο του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Κάντζα με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό τμήμα, στην αρχή του έργου και μόνο για μερικά μέτρα από την είσοδο του ιδρύματος. Στη συνέχεια απαγόρευσαν στην Υπηρεσία να προχωρήσει πιο πάνω, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο να δούμε και ότι η εικόνα που βλέπαμε ήταν επαναλαμβανόμενη και στο υπόλοιπο τμήμα του έργου. Κατά το μικρό λοιπόν τμήμα του έργου διαπιστώθηκαν εκσκαφές κατά πλάτος του δασικού δρόμου και εναπόθεση φερτών υλικών, οι οποίες επαναλαμβανόντουσαν με τον ίδιο τρόπο και μετά από μερικά μέτρα.
Οι εργασίες αυτές προφανώς, αφορούσαν εκτεταμένα έργα οδοποιΐας με δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον - υπόψη ότι τα έργα αυτά γίνονται σε δασική έκταση- χωρίς Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων , η οποία είναι απαραίτητη για το εκτελούμενο έργο βάση της ΚΥΑ 15393/2332/2002(ΦΕΚ 1022Β/5-8-2002) « Κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες….»

Σύμφωνα με τον Ν.1650/86 (ΦΕΚ 16Α) για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος (όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3010/2002 άρθρο 4), άρθρο 30 παράγραφος 4 περί διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων, σας καλούμε , όπως, εντός ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ από της λήψεως του παρόντος , υποβάλετε στην Διεύθυνσή μας εγγράφως τις θέσεις σας σχετικά με τα παραπάνω αναφερόμενα, όπως και τις άδειες και εγκρίσεις που τυχόν έχει εκδόσει.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τα παραπάνω, θα επιβληθούν οι από τον Ν.1650/86 προβλεπόμενες κυρώσεις δεδομένου ότι προκαλείται η καταστροφή του δασικού πλούτου της περιοχής και κατά συνέπεια αλλοίωση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος με επιπτώσεις και στο ανθρωπογενές περιβάλλον.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, παρακαλείται να επιδώσει το παρόν στον παραλήπτη, να μας αποστείλει το αποδεικτικό επίδοσης καθώς και να μας γνωρίσει τα στοιχεία του υπευθύνου του Ε.Ε.Ι ( αριθμό δελτίο ταυτότητος, Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.)

Ο Δ/ντης Περιβαλλοντος
α/α

Κων/να Λιβιτσάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: