Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας στην Κάντζα

Επιστολή Κατοίκων της Κάντζας σχετικά με την λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής, ακολουθεί το κείμενο:

“Aπο την πεμπτη 12 Νοεμβριου εχουμε ενημερωθει μεσω τοποθετησης ιδιοχειρης ενημερωτικης αφισας σε πολλες κολωνες φωτισμου της Καντζας (στους δρομους περιμετρικα της Φλεμιγκ καθως και στο σχολειο), για την εγκατασταση και λειτουργια κεραιας κινητης τηλεφωνιας στην οδο Υγειας (ειρωνικο δεν ειναι;) και Λεονταριου. Η αποσταση απο το νηπιαγωγειο της Καντζας, που βρισκεται επι της Φλεμιγκ, ειναι 150 μετρα !!! Η κεραια εχει τοποθετηθει σε στεγη κατοικιας με καλυψη (απο μακρια φαινεται σαν καμιναδα τζακιου) και μη ορατη απο τον δρομο ! Οπως ενημερωθηκαμε απο την κα Καραμανογλου Κατερινα (μελος του συλλογου γυναικων παλληνης), η οποια μενει διπλα, ο ιδιοκτητης ειναι ενας μεσηλικας χωρις οικογενεια στρατιωτικος, ο οποιος αφοτου εχει τοποθετηθει η κεραια εχει εξαφανιστει και δεν δινει σκοπιμως σημεια ζωης. Η κα Καραμανογλου μας ειπε οτι η vodafone γιατι περι αυτης προκειται, εψαχνε πολυ καιρο στην περιοχη να βαλει την κεραια, αφου το σημα της ηταν ασθενες και βεβαια αφου ειχε ατυχως επιχειρησει τοποθετηση της σε πολυκατοικια επι της οδου Φλεμιγκ και Ιπποκρατους μετα την αρνηση των ιδιοκτητων. Tο δε αντιτιμο για την τοποθετηση 10.000 ευρω. (τοσο τιμαται η υγεια μας !!). H κα Καραμανογλου δεν ειναι αισιοδοξη αφου στις λιγες αυτες ημερες συναντα μια χαλαρη αντιμετωπιση απο τους κατοικους – πολλες φορες και αδιαφορια. Προσπαθει να ενημερωσει χτυπωντας πορτα πορτα και μαζευοντας υπογραφες ετσι ωστε να ενεργοποιηθουν οι κρατικοι μηχανισμοι αμεσα. Η κεραια πρεπει να κατεβει αμεσως , γιατι κινδυνευει η ζωη μας!! Σκεφτειτε οτι το νηπιαγωγειο βρισκεται μολις 150 μετρα!! Παρακαλουμε να συνδραμετε σε αυτη την προσπαθεια κινητοποιωντας οσους περισσοτερους μπορειτε. Οπως καταλαβαινετε ειναι θεμα ολων των κατοικων της περιοχης μας (Καντζας και Γλυκων νερων) γιατι η εταιρεια ειναι αποφασισμενη και η κεραια να κατεβει απο το συγκεκριμενο σημειο, να την επανατοποθετηθει σε καποιο αλλο στην περιοχη.
Δυστυχως τοσο ο Δημος Παλληνης , οσο και υπολοιποι φορεις φαινονται απροθυμοι να κινητοποιηθουν και να προστατεψουν την ζωη των κατοικων της περιοχης. Επισης η πολεοδομια πρεπει να επεμβει αφου στο συγκεκριμενο οικημα υπαρχουν πολεοδομικες αυθαιρεσιες. Εχω παρακαλεσει την κα Καραμανογλου να ερθει αυριο στην συναντηση που εχουμε στο σχολειο για να μας ενημερωσει ολους απο κοντα. Εαν επισης υπαρχει καποιος που γνωριζει γονεις που στελνουν τα παιδια τους στο νηπιαγωγειο επι της φλεμιγκ , να τους ενημερωσει αμεσα . επισης θεωρουμε οτι το πεδιο ακτινοβολιας καλυπτει και το 3ο δημοτικο παλληνης στην πυθαγορα .
Ισως τα δυο τελευταια να ειναι και τα βασικα μετρα πιεσης για την αμεση διακοπη λειτουργιας. Ειναι νομιμο αυτο που εχει γινει και ποιος αρμοδιος εχει δωσει εγκριση αδειας εγκαταστασης και λειτουργιας σε κατοικημενη περιοχη;;;

Παρακαλω διαδωστε το μηνυμα αυτο , σε οποιον μπορει να βοηθησει και μαλιστα αμεσα. Πρεπει να μαζεψουμε υπογραφες τωρα για να μην θρηνησουμε θυματα σε 10 χρονια απο τωρα !!”


Ακολουθεί απάντηση του Δήμου Παλλήνης σε ερώτηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Καλημέρα σας,


Σχετικά με το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Υγείας και Λεονταρίου, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Παλλήνης από τις 11/11/2009 με το με αρ. πρωτ. 15375 έγγραφό του είχε καταγγείλει στην Πολεοδομία Αν. Αττικής, στο Α.Τ. Παλλήνης, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Μεσογείων την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας.


Όπως καταλαβαίνετε ο Δήμος προέβηκε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να ενημερωθεί για τη νομιμότητα ή μη της υπό εγκατάστασης
κεραίας. Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την κατεδάφιση των παράνομων κεραιών είναι η Δ/νση Χωροταξίας - Πολεοδομίας νοτίου Τομέα Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών.
Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσει

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: