Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ Φωτιά δίπλα στο κτήμα

Στις 17:40 περίπου εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο κτήμα Οικογένειας Νομικού, σε απόσταση αναπνοής από το διατηρητέο πρώην εργοστάσιο οινοποιίας ΚΑΜΠΑ. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε λάστιχα αυτοκινήτων, καλώδια και στρώματα που είχαν συγκεντρώσει κάποιοι δίπλα στο ποτάμι, προκειμένου να τα κάψουν και στη συνέχεια να πάρουν τα σύρματα για να τα πουλήσουν, κάτι που γίνεται εδώ και καιρό αλλά κανενός αρμόδιου αυτί δεν ιδρώνει, μέχρι που συνέβη το μοιραίο.












ώρα 18:06


Τα λάστιχα άρχισαν να καίγονται όταν άρχισε να φυσά δυνατά και παράλληλα με την φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Νομαρχία Αν.Αττικής.




ώρα 18:09










Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και προσωπικού του Δήμου Παλλήνης, των εθελοντών και προσωπικού των Δήμων Γλυκών Νερών και Βύρωνα.

Αιωνόβια ελαιόδενδρα καίγονταν αδύναμα να αντισταθούν στη λαίλαπα της φωτιάς.


ώρα 18:14











Η φωτιά και στο βάθος το πολύπαθο διατηρητέο πρώην εργοστάσιο οινοποιίας Καμπά αφού θα έχει την τιμή, σύμφωνα με την θέληση της πλειοψηφίας (12 από 21) του Δημοτικού Συμβουλίου, να έχει γείτονα ένα εμπορικό κέντρο μαμούθ ξένο προς την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.





ώρα 18:42








Μήπως κύριοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι αυτής της πόλης και αυτής της πολύπαθης όμορφης μας πατρίδας θα συμβάλλετε ενεργά ώστε, μετά την φωτιά αυτή, να "αλλάξει" η χρήση γης από μη παραγωγική γεωργική γη σε γη που θα "καρποφορεί" το μπετό.

Κύριοι αυτές οι φωτογραφίες δεν σας συγκινούν;




ώρα 18:45










Ένας ζωντανός οργανισμός μας ικετεύει να τον βοηθήσουμε για να σωθεί από τις άγριες διαθέσεις της φωτιάς που έβαλαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή μήπως κάποιοι που μπορούν και σκέπτονται πολύ πιο μπροστά από εμάς;

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής μας είπε ότι σταθήκαμε τυχεροί γιατί το χωράφι μεταξύ της φωτιάς και του κτήματος Μάτσα, όπου καλλιεργείται παραδοσιακός αμπελώνας μέσα σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, απέτρεψε τη εξάπλωση της φωτιάς που θα μπορούσε να κάψει τα πάντα.





ώρα 19:14








Και ενώ βλέπαμε την φωτιά σιγά σιγά να σβήνει, ξαφνικά βλέπουμε, σε απόσταση 800 μέτρων από το σημείο της φωτιάς, μια καινούργια εστία φωτιάς να προβάλλει απειλητικά.



Και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή τις σκέψεις που έκανα ήταν να σβήσει η φωτιά, ξαφνικά το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε σκέψεις παράξενες και συνάμα κακές.

Ποιος θέλει το κακό της πόλης μας ;

Μήπως η φωτιά δεν ήταν τυχαία αλλά κάποιο "αόρατο" χέρι την έβαλε;

Γιατί άραγε ;

Και ξαφνικά περνούν από το μυαλό μου αυτά που διάβαζα πριν από λίγες μέρες στις εφημερίδες:
Μαζί με το εμπορικό κέντρο προβλέπεται να κατασκευαστεί και συνεδριακό κέντρο !!

Πολυκατάστημα C......... ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στην Κάντζα σε μια έκταση 40.000 τμ.

Και ενώ ένα κομμάτι του μυαλού μου προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, ξεπροβάλλει ξαφνικά άλλη μια εστία φωτιάς, 500 μέτρα από την δεύτερη και πλέον όλο μου το μυαλό πλέον συνειδητοποιεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

ώρα 19:25

η 3η φωτιά










και στα επόμενα 10 λεπτά άλλες 2 φωτιές κάνουν την εμφάνισή τους.


Σίγουρα δεν ήταν αυτανάφλεξη !!

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ξανασκεφτείτε την απόφαση που λάβατε στις 8/7/2009 και είπατε ΝΑΙ (στα οποία προσμετράται και το Λευκό) στο Εμπορικό Κέντρο στο Κτήμα Καμπά μήπως με την απόφασή σας αυτή δώσατε το γενικό σύνθημα για την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής μας.

Και κάτι ακόμη σημαντικό : ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ σύμπτωση ή ..........

Ένας ακόμη ονειροπόλος

Γιάννης Τιλκιτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: