Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΚΑΝΤΖΑΣ - Συνέχεια ερώτησης στη Βουλή

Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

4/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής

Στην με αριθμ.4079/ 03-09-2008 έθεσα το θέμα των παράνομων έργων οδοποιίας σε Δασική έκταση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κάντζα Παλλήνης, μετά από καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Παλλήνης.

Με την με αριθμ.439/17-9-2008 απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία διαβιβάζεται το με αριθμ. 7496/12-09-2008 έγγραφο του Δασαρχείου Πεντέλης, επισημαίνεται ότι « οι εργασίες εκσκαφής στο χώρο του κολλεγίου Αθηνών στην Κάντζα Παλλήνης, γίνονται στα πλαίσια της εκτέλεσης της υπ.αριθμ. 1832/29-8-07 εγκεκριμένης Δασοτεχνικής Μελέτης με τίτλο «Προστασία και πυροσπροστασία δασικής έκτασης ιδιοκτησίας Ελληνο Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος».

Με την με αριθμ.2706/08 απόφαση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, απόφαση μεταγενέστερη της απάντησης σας, ο Νομάρχης επιβάλλει διοικητική κύρωση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κάντζα, συνολικού ύψους 5.000 ευρώ και καλεί τον φορέα όπως «εντός δύο μηνών αποκαταστήσει το χώρο μετά το πέρας του οποίου η υπηρεσία θα προβεί σε επανέλεγχο».

Η απόφαση αυτή στηρίζεται στο αιτιολογικό ότι, «προχωρήσατε σε κατασκευή έργων οδοποιίας και εκτεταμένες εκσκαφές με δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον χωρίς Απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων που απαιτείται για την εκτέλεση δασικού δρόμου».

Η παραπάνω απόφαση διαψεύδει ουσιαστικά την προγενέστερη απάντηση σας, περι νομιμότητας ενός έργου σε δασική έκταση.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

  1. Γνωρίζετε την επιβολή διοικητικής κύρωσης από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για την εκτέλεση του παραπάνω έργου;
  2. Προτίθεστε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα και να επιβάλλετε τις αναγκαίες κυρώσεις για την αποκατάσταση της δασικής έκτασης στην Κάντζα Παλλήνης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Δεν υπάρχουν σχόλια: