Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας




Την Δευτέρα 28/9/2009 εκατό περίπου γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στις αποθήκες Καμπά στην Κάντζα και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για την απόφαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου Μαμούθ στο κτήμα Καμπά.



Στόχος της διαμαρτυρίας μας αυτής ήταν:

α) να αποτραπεί, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η υπογραφή σχετικής υπουργικής πράξης που θα επικύρωνε την απόφαση του ΟΡΣΑ και θα δέσμευε την επόμενη κυβέρνηση και

β) να δώσουμε το μήνυμα και στην νέα κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να αποτρέψει την δημιουργία ενός ακόμη εμπορικού κέντρου δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας και σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας.
Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν σταδιακά με στόχο την ΑΚΥΡΩΣΗ της απόφασης ή την προσφυγή μας στο ΣτΕ εάν τελικά οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πουν το ΝΑΙ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ Διαμαρτυρόμαστε γιατί ανησυχούμε για το Μέλλον μας

ΔΕΥΤΕΡΑ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΩΡΑ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΜΠΑ

ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ / ΛΥΚΕΙΟ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ Συμμετοχή της ΕΛΜΕ

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 24.9.2009



1. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ της 10/6/2009 σχετικά με την ίδρυση MALL στο κτήμα Καμπά, την οποία εκ νέου αποστέλλουμε, συμμετέχουμε στο συμβολικό 2ωρο αποκλεισμό της οδού Λεονταρίου στο παλαιό εργοστάσιο του Καμπά, που αποφάσισαν οι φορείς της περιοχής προκειμένου να αναδειχθεί το ζήτημα και να προληφθεί οποιαδήποτε αρνητική προεκλογική εξέλιξη.

2. Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις δυο πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.

Για το Δ Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ
ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 στις 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 23/9/2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΜΠΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 ΩΡΑ 08:00

Παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Παλλήνης, που εκφράστηκε με την ανακοίνωση – ψήφισμα των 14 μεγαλύτερων συλλογικών φορέων.

Παρά την αντίθεση και τα όνειρα των παιδιών της περιοχής.

Παρά το σταθερό αίτημα όλων των κατοίκων για ενημέρωση τους και απόφαση μέσα από λαϊκές συνελεύσεις για τον μέλλον του τόπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στις 8/7/2009 προχώρησε σε 3η κατά σειρά συνεδρίαση και με την παράνομη απόφαση του, με 12 ψήφους υπέρ και με πρωτεργάτη τον κο Δήμαρχο, έδωσε το πράσινο φώς στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, στην συνεδρίαση της 16/09/2009, για να κατασκευαστεί στο Κτήμα Καμπά, δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία των παιδιών μας, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Ανέτρεψε πραξικοπηματικά την πριν από δύο χρόνια ομόφωνη απόφασή του ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ.
Τίθεται εύλογα το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ τόση πρεμούρα από τον κο Δήμαρχο και την παράταξή του, την οποία συνεπικουρούν και 3 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης; ΓΙΑΤΙ τα μεγάλα συμφέροντα να βρίσκουν πρόθυμους συνεργούς ακόμη και στον δικό μας χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ικανοποιήσουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια;
Άραγε με την ίδια βιασύνη θα προστρέξει και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για υπογραφή λίγες μέρες πριν τις εκλογές ;

Καταγγέλλουμε όλη αυτή την σπουδή στην εξυπηρέτηση συμφερόντων της εταιρίας REDS από τον δήμο Παλλήνης και την κεντρική εξουσία σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ μετά την συγκλονιστική καταστροφή του περιβάλλοντος από τις τελευταίες πυρκαγιές, οφείλουμε να βλέπουμε το αύριο.

Το αύριο της ζωής και όχι του κέρδους. Το αύριο των ελεύθερων χώρων πρασίνου και όχι του τσιμέντου.Το αύριο του Πολιτισμού και όχι του καταναλωτισμού του Μall.

Διεκδικούμε ανάπτυξη της περιοχής μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Αποδείχτηκε ότι τα συμφέροντα αυτά δεν συγκλίνουν. Αποδείχτηκε στην υπέρογκη – παράλογη – επικίνδυνη ανάπτυξη της Αθήνας. Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας και τα Μεσόγεια μια νέα τσιμεντούπολη.

Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε σταθερά να διεκδικούμε να παραμείνει το κτήμα Καμπά τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στην περιοχή μας ανοιχτός στους κατοίκους με χρήσεις που συμφωνούν με την ιστορία του και που προβάλλουν ένα μοντέλο διαχείρισης στο μέλλον εναλλακτικό, οικολογικό, μορφωτικό, πολιτιστικό .

Θα παλέψουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής και του μέλλοντος μας ,στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, στην διαγραφή των χώρων ιστορικής μνήμης .

Όλοι στον αποκλεισμό της Λεονταρίου την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2009 8 το πρωί στις Αποθήκες Καμπά πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για να μην υπογραφεί από τον κ.Σουφλιά στο παραπέντε των εκλογών η απόφαση για το Εμπορικό Κέντρο Μαμούθ στο κτήμα Καμπά.

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με χορηγό την REDS

19 Σεπτεμβρίου 2009 τρεις μόλις ημέρες μετά την λήψη απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ ο Δήμος Παλλήνης συνέχισε τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις με την χορηγία της REDS σύμπτωση ή ...!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ 19/09/2009

Πριν από 12 μήνες, όταν η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, παρακαλούσε την REDS AE να επιχορηγήσει τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στις 23/09/2008 στην ιστοσελίδα της http://pallini-perivallon.blogspot.com/2008/09/reds.html κατέδειξε ξεκάθαρα την αλλαγή της στάσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην ιδιοκτήτρια εταιρία του κτήματος Καμπά.
Η διαπίστωσή μας αυτή, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε όταν με την από 8/7/2009 παράνομη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, με 12 ψήφους υπέρ και με πρωτεργάτη τον κο Δήμαρχο, έδωσε το πράσινο φώς για να κατασκευαστεί στο Κτήμα Καμπά, δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία των παιδιών μας, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Ανέτρεψε πραξικοπηματικά την πριν από δύο χρόνια ομόφωνη απόφασή του ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ.

Τίθεται εύλογα το ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ τόση πρεμούρα από τον κο Δήμαρχο και την παράταξή του, την οποία συνεπικουρούν και 3 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης;
ΓΙΑΤΙ πάντοτε τα μεγάλα συμφέροντα (οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ όπως έλεγε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός μας) κάνουν πάντοτε αυτό που θέλουν και οι πολιτικοί μας σκύβουν τη μέση τους για να τους ικανοποιήσουν στα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια;

Αλήθεια κε Δήμαρχε οι φωτιές του Αυγούστου, που κατέστρεψαν τους τελευταίους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου στην ΒΑ Αττική δεν σας άγγιξαν στο ελάχιστο, όταν με τις πράξεις ή τις παραλήψεις σας κόντεψε να καεί η μισή Παλλήνη, αλλά εσείς απτόητος μαζί με την Δημοτική Σύμβουλο της αντιπολίτευσης (κα Λεβαντή) παρουσιαστήκατε, χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, την Τετάρτη 16/09/2009 στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ για να στηρίξετε την παράνομη απόφασή σας για ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΜΟΥΘ στην Κάντζα.

Αλήθεια τα κροκοδείλια δάκρυα σας κε Δήμαρχε την ημέρα που καιγόταν η Παλλήνη ήταν σίγουρα για την τηλεοπτική κάμερα και όχι για το όψιμο ενδιαφέρον σας για την τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντός που με την απόφασή σας αυτή την οριστικοποιείται ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΆ.

Σήμερα για μια ακόμη φορά ο Δήμος Παλλήνης μέσω του Πνευματικού Κέντρου γίνεται το δεκανίκι της REDS για να προβάλλει το έργο της που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην ευρύτερη περιοχή, με θύματα για άλλη μια φορά εμάς και τα παιδιά μας.

Η έλλειψη δημοκρατικότητας που σας διακρίνει κε Δήμαρχε γίνεται ακόμη εντονότερη όταν γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια το από 25/06/2009 ψήφισμα 14 εκ των μεγαλύτερων φορέων της πόλης μας που αντιδρούν στην κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου Μαμούθ και ζητούν να γίνουν σχετικές διαβουλεύσεις με τους κατοίκους της πόλης μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο υπέρ της προστασίας του φυσικού/ οικιστικού περιβάλλοντος και της παράδοσης της περιοχής.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ τα δαση καίγονται και εμείς τσιμεντοποιούμε τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου

2007
Η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός κάηκαν και τα δάση που χάσαμε ρύθμιζαν τη θερμική ισορροπία της Αττικής, ώστε να ζούμε ευχάριστα σε μια πόλη αφιλόξενη για τον άνθρωπο. Τότε οι επιστήμονες μιλούσαν για μια ανεπανόρθωτη καταστροφή για το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου.

2009
Ότι είχε απομείνει σε πράσινο στην Αττική "κάποιοι" γνωστοί - άγνωστοι με τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους το έκαψαν. 250.000 στρέμματα περιαστικού δάσους, τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου τους έκαψαν.

Μην ψάχνουμε για εμπρηστές γιατί αυτοί που τα "έκαψαν" είναι γνωστοί αλλά φοβόμαστε να τους κατονομάσουμε. Δεν είναι ο "στρατηγός άνεμος" ούτε φταίνε τα πεύκα που καίγονται εύκολα (Αντώναρος) αλλά είναι η ανικανότητα των κυβερνώντων να προστατεύσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του σήμερα αλλά και του αύριο.

Οι υπαίτιοι μιας εθνικής καταστροφής όπως το 2007 στην Πελοπόννησο και φέτος στην Αττική, στήνονται στα 3 μέτρα όμως γι' αυτές τις καταστροφές δεν άνοιξε ρουθούνι. ΓΙΑΤΙ κύριοι της Δικαιοσύνης ; Γιατί επιτρέπετε σ' ολους αυτούς τους "ανίκανους" να καταστρέφουν την όμορφή μας Πατρίδα και παράλληλα να υπονομεύουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Τετάρτη 16/09/2009 στην 24η Συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) αποφάσισε (γνωμοδοτικό χαρακτήρα) ομόφωνα την τροποποίηση της χρήσης γής του Κτήματος Καμπά από ΖΟΕ σε ΠΟΑΠΔ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων) προκειμένου να ικανοποιηθεί το καθαρά κερδοσκοπικό αίτημα της REDS για την κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Ν. Ευρώπη.

Τα πολιτικά τσιράκια και οι "εγκάθετοι" του κου ΣΟΥΦΛΙΑ (βλέπε ΟΡΣΑ) συνεπικουρούμενοι από τον ένθερμο υποστηρικτή του Εμπορικού Κέντρου κο Σ. Κωνσταντά (Δήμαρχος Παλλήνης) και της κας Λεβαντή (Δημοτική Σύμβουλο του συνδυασμού του κου Γκοτσόπουλου) μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και διαβλέποντας ότι οι μέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες, αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τις βλέψεις και τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων, των λεγόμενων (βλέπε Καραμανλής στου Μπαϊρακτάρη) ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

Κε ΣΟΥΦΛΙΑ και κε Δήμαρχε στη Δημοκρατία μας τέτοιου είδους ενέργειες, να ικανοποιήσουμε, με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε κόστος για την κοινωνία μας, τις ορέξεις και την κερδοσκοπία των μεγάλων συμφερόντων της διαπλοκής - μεσούσης της προεκλογικής περιόδου- θεωρείτε Πολιτική "Αλητεία" και Πολιτικός αμοραλισμός.

Κε ΣΟΥΦΛΙΑ εάν διαθέτετε λίγη τσίπα ακόμη πάνω σας μην υπογράψετε αυτό το νόμο που θα επιτρέψει να γίνει ακόμη ένα τερατούργημα στην πόλη μας.

Κε Παπούλια σεβόμενοι τόσο το αξίωμα σας αλλά κυρίως τον ευαίσθητο ΑΝΘΡΩΠΟ που κρύβεται μέσα σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι την αντιπολίτευσης συγκαλέστε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και ανατρέψτε, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία καταστροφή στην ΒΑ Αττική, αυτή την απόφαση για την κατασκευή αυτού του τερατουργήματος στην πόλη μας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ