Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line 27/2/2008

Ιατρικό Αθηνών: "Πράσινο STOP" στις εργασίες στην Παλλήνη-Ανάκληση άδειας
Η απόφαση για την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης μετά από διαμαρτυρίες δύο τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων

Έπαυσαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Ιατρικού Αθηνών στην περιοχή της Παλλήνης μετά την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου.
Οι εργασίες αφορούσαν τη δημιουργία νέας ιδιωτικής μονάδας υγείας στην έκταση 120.000 τ.μ. που διαθέτει η εταιρεία Ιατρικό Αθηνών στα όρια της Παλλήνης με την Παιανία απέναντι από το Λάτσειο Εκπαιδευτήριο.
Σημειώνεται ότι είχαν ήδη ξεκινήσει η χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση νέου μεγάλου νοσοκομείου που σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να δημιουργηθούν δύο κλινικές μια μαιευτική και μια γενική.
Η απόφαση για την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκόπουλου ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης μετά από διαμαρτυρίες δύο τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων.
Η περιοχή είναι στο όριο με το Δήμο Παιανίας όμως κατασκευή επηρεάζει το Δήμο Παλλήνης. Στις 12/2 ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντάς έστειλε επιστολή στο Νομάρχη Αν. Αττικής κ. Κουρή ο οποίος αυθημερόν έστειλε ανάλογη επιστολή στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και ακολούθησε η ανάκληση της άδειας.
«Αναζητήσαμε την άδειά τους και διαπιστώσαμε ότι είχε σοβαρές ελλείψεις. Δεν είχε κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δεν είχε εγκριθεί. Επίσης σύμφωνα με το διάταγμα ΖΟΕ των Μεσογείων ολόκληρη η περιοχή είχε χαρακτηριστεί Β3 δηλαδή Αττικό Πάρκο και προσφέρεται για χρήσεις αναψυχής και αθλητισμού.
Η άδεια που διέθετε η εταιρεία ήταν από το 2004 ενώ προϋπήρχε το Διάταγμα από το Μάρτιο του 2003» επισημαίνει στην «H on Line ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντάς.
«Επίσης η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό δασική και κόπηκαν πεύκα και σκίνα σε έκταση όπως υπολογίζουμε 20-25 στρέμματα» συμπληρώνει ο Δήμαρχος για να καταλήξει ότι «τώρα το δασαρχείο ο Διευθυντής Δασών πρέπει να εκδώσει πράξη χαρακτηρισμού».
Μ.Πρωτονοταρίου

Περιβάλλον με αριθμούς

imerisia.gr - Περιβάλλον με αριθμούς - ειδησεις , κοσμος

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ COCA COLA

imerisia.gr - Από το παράθυρο η RWΕ - ειδησεις , οικονομια

Αντισυνταγματικό και αντιπεριβαλλοντικό το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

Αντισυνταγματικό και αντιπεριβαλλοντικό κρίνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το χωροταξικό σχέδιο

news in.gr - Αντισυνταγματικό και αντιπεριβαλλοντικό κρ�

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE 18/02/2008

Ιατρικό: Διευκρινήσεις για οικοπεδική έκταση στην Παιανία
H αξιοποίηση της ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης του Ιατρικού Κέντρου στην Παιανία θα περιλαμβάνεται στο νέο επιχειρησιακό πλάνο, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, κληθείσα να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line 18/2/2008

H αξιοποίηση της ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης του Ιατρικού Κέντρου στην Παιανία θα περιλαμβάνεται στο νέο επιχειρησιακό πλάνο, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, κληθείσα να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.
Το Ιατρικό αναφέρει ότι το εν λόγω project είναι μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα χωρίς για την ώρα να έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως όλες οι παράμετροι του. Στην συγκεκριμένη έκταση προς το παρών εκτελούνται προκαταρκτικά έργα. "Αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν όλες οι παράμετροι του project θα ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ:
Είναι δυνατόν να προγραμματίζεται μια τόσο μεγάλη επένδυση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής μας και να μην αποσαφηνίζεται το μέγεθος της επένδυσης;

Κύριε Νομάρχα ούτε εσείς γνωρίζετε; όταν είστε ο καθ' ύλην αρμόδιος για την χορήγηση τέτοιων αδειών;
Πείτε στους κατοίκους της πόλης τι ακριβώς συμβαίνει!!

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

































Επί 14 μέρες ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα αιωρούμενα μικροσωματίδια σε μια περιοχή που καθημερινά στα σχολικά συγκροτήματα της Κάντζας φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές















Ένα λατομείο μέσα στην πόλη μας χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την επικίνδυνη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουν τα παιδιά μας. Όταν ρωτήσαμε τους υπεύθυνους του έργου γιατί δεν λαμβάνουν μέτρα περιορισμού της ρύπανσης μας ανέφεραν έτσι κοφτά και παράλληλα προκλητικά "δεν έχουμε νερό". Ρωτάμε : τόσα πολλά κοστίζει κε Αποστολόπουλε;















Αυτή την σκόνη την αναπνέουν καθημερινά τα παιδιά μας που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Ποιος σας δίνει κύριοι το δικαίωμα να καταστρέφεται την υγεία των παιδιών μας;

Κύριε Νομάρχα γαιτί δεν παρεμβαίνετε να σ' αυτό το έγκλημα σ' βάρος της υγείας των κατοίκων τρης πόλης μας. Γιατί, αν και από τις 12/02/2008 με E-mail και με φωτογραφικό υλικό σας ενημερώσαμε σχετικά, δεν παρεμβαίνετε;















Κάνουμε γνωστό σ' όλους τους υπευθύνους ότι εάν δεν παρέμβετε για να σταματήσερι αυτό το έγκλημα σε βάρος της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας, θα ζητήσουμε άμεσα εισαγγελική παρέμβαση για να σταματήσει επιτέλους αυτό το "έγκλημα"















Στις 03/02/2008 ένα πανέμορφο πεύκο προβάλλει επιβλητικά μετατρέποντας σε ζωή τις ακτίνες του ηλίου.

Δύο μέρες μετά αυτοί που κόπτονται ότι ξοδεύουν τεράστια ποσά για την προστασία του περιβάλλοντος, του έκοψαν το "νήμα της ζωής" και το σκέπασαν με χώμα για να μην το βλέπουν οι περαστικοί.















Προσέξτε παντού κορμοί πεύκων κομμένοι και πεταμένοι ΓΙΑΤΙ;

Αυτή είναι η ευαισθησία σας απέναντι στο περιβάλλον και στη ζωή όταν μπροστά στο κέρδος θυσιάζετε τα πάντα;

Ρωτάμε :

τι κάνει το αρμόδιο δασαρχείο;

τι κάνει ο κος Νομάρχης που ενημερώθηκε και γι' αυτό;


Αφού όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι αδιαφορούν για όλα αυτά, και με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ιατρικό Αθηνών: Επένδυση ”μαμούθ” στην Παιανία (15/02/2008)

του Χρήστου Κίτσιου

Επένδυση ”μαμούθ” επί του ιδιόκτητου ακινήτου της στην Παιανία έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατρικό Αθηνών, προωθώντας την δημιουργία πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα νοσηλευτικών εγκαταστάσεων.
Παρ ότι η επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργούνται οι χωματουργικές εργασίες η διοίκηση της εταιρείας τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα.
Αποτέλεσμα στην αγορά να κυκλοφορούν φήμες, που προς το παρόν παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, που κάνουν λόγο και ανέγερση νέου κολοσσιαίου νοσοκομείου η δυναμικότητα του οποίου μπορεί και να φθάσει τις 1000 κλίνες (!!)
Είναι πιθανόν ο χαρακτήρας της επένδυσης να ανακοινωθεί μαζί με το νέο επιχειρησιακό πλάνο της Ιατρικό Αθηνών μια και θα αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του και πιθανώς και το πλέον ηχηρό project που θα περιλαμβάνει για την ελληνική αγορά.
Το νέο επιχειρησιακό πλάνο διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο Asklepios ο οποίος κατέχει το 30,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό. Με δεδομένη την πολύ ισχυρή θέση που κατέχει η Asklepios στην Ευρώπη στελέχη της αγοράς εικάζουν ότι η νέα επένδυση στην Παιανία θα αφορά σε ” υπηρεσίες ξενοδοχειακής υγείας” συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του γερμανικού ομίλου στις υπηρεσίες Αποκατάστασης με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου.



Η ιατρική αυτοκρατορία μεγαλώνει
* Πώς ο κ. Γ. Αποστολόπουλος από διευθυντής προσωπικού στο Θεραπευτήριο «Υγεία» έγινε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου Υγείας



Πρόσφατα, στα εγκαίνια του Ιατρικού Περιστερίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού κ. Β. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι το νέο business plan του ομίλου σε συνεργασία με τη γερμανική Asklepios θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το business plan θα περιλαμβάνει τρεις άξονες ανάπτυξης.
- Ο πρώτος αφορά την αξιοποίηση των δύο ιδιόκτητων εκτάσεων στην Παιανία και στη Θεσσαλονίκη, 120 και 35 στρεμμάτων αντίστοιχα. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κατασκευή νοσηλευτικής μονάδας σε κάποια από τις δύο εκτάσεις, αντιθέτως προβλέπεται η ίδρυση μονάδων για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως κέντρα αποκατάστασης ή μαιευτικές κλινικές.
- Ο δεύτερος άξονας αφορά τη συνεργασία με το Δημόσιο στον τομέα των ΣΔΙΤ αφού τα στελέχη της Asklepios έχουν μεγάλη εμπειρία μιας και το σύνολο σχεδόν των νοσοκομείων στη Γερμανία είναι αποκρατικοποιημένα.
- Τέλος, ο τρίτος άξονας θα αφορά την από κοινού επέκταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με πρώτη χώρα τη Ρουμανία, όπου το Ιατρικό ήδη έχει πολυετή παρουσία.
Η στρατηγική εξάπλωσης στα Βαλκάνια προέβλεπε ως τώρα τη δημιουργία διαγνωστικών κέντρων. Τώρα, λόγω της ισχυρής συμμαχίας, μάλλον τα σχέδια θα έχουν να κάνουν και με τη δημιουργία μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης.


Νέο επενδυτικό πρόγραμμα του Ιατρικού ΑθηνώνΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΠέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 07:00
Εκτυπώστε το

Στείλτε το με email

Φυλάξτε το
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με τα εγκαίνια χθες της κλινικής Περιστερίου και τη μετατροπή της κλινικής της Δάφνης από νεφρολογική σε γενική κλινική. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα ανακοινωθεί στα τέλη του Μαρτίου με αρχές Απριλίου.Η επένδυση για τη νέα κλινική Περιστερίου έφθασε τα 10 εκατ. ευρώ, διαθέτει 78 κλίνες, μονάδα εντατικής θεραπείας 6 κλινών, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας 5 κλινών και καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Διαθέτει επίσης τμήματα επειγόντων περιστατικών, ενδοσκοπήσεων, διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια, καθώς και εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος.Στην ΠαιανίαΣύμφωνα με πληροφορίες, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μεγάλου γενικού νοσοκομείου στην Παιανία σε ιδιόκτητο οικόπεδο, καθώς και την επέκταση στη Ρουμανία, αυτήν τη φορά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, με τη δημιουργία νοσοκομείου.Παράλληλα, η συνεργασία με τη γερμανική Ασκληπιός, καθώς και με την Euromedica σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» θα αποτελέσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά την τρέχουσα χρήση, με στόχο την προώθηση προοπτικά συμβάσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε να εισαχθεί μάνατζμεντ ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα κρατικά νοσοκομεία.Το πείραμα θα ξεκινήσει από το «Ντυνάν», εξαιτίας του κοινωφελούς του χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες του εγχειρήματος και στο δημόσιο τομέα.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Στις 17/02/2008 αποστείλαμε το παρακάτω E-mail προς το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με κοινοποίηση σε Νομάρχη Αν. Αττικής και Δήμαρχο Παλληνης


Προς : Όμιλο Εταιριών Ιατρικού Κέντρου


Θέμα : Ανέγερση Νοσοκομειακού κέντρου στην περιοχή Β3 Αττικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Παλλήνης.


Κύριοι τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχή, στα όρια των Δήμων Παιανίας και Παλλήνης (περιοχή Κάντζας) η οποία, σύμφωνα με το ΦΕΚ 199 Δ 2003 ΖΟΕ Μεσογείων, είναι χαρακτηρισμένη Β3 Αττικό πάρκο, στο οποίο επιτρέπονται πολιτιστικές εγκαταστάσεις και οινοποιεία με κατοικία και σε καμία περίπτωση ιατρικά κτίρια. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στα όρια του Δήμου Παιανίας η ανοικοδόμηση κτιρίων 60.000 τ.μ. περίπου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής της Κάντζας.
Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της Παλλήνης, με βάση την Κοινοτική Οδηγία 2003/35/ΕΚ/26.05.2003 (σύμβαση του Aarhus) καθώς και την αντίστοιχη Εθνική Νομοθεσία Ν.3422/2005 ζητάμε να μας ενημερώσετε :
Εάν η χρήση του όποιου κτιρίου είναι συμβατή με το παραπάνω διάταγμα;
Εάν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πότε συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής ή από οποιονδήποτε (και ποιόν) άλλο αρμόδιο φορέα;
- Τι προβλέπεται για την κυκλοφοριακή προσέγγιση προσωπικού και επισκεπτών στο εν λόγω συγκρότημα (δρόμοι πρόσβασης);
- Τι προβλέπεται για την διάθεση των υγρών αποβλήτων, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο;
- Τι προβλέπεται για τα στερεά ιατρικά απόβλητα; και
- Πως θα αντιμετωπίσετε την ηχορύπανση που θα δημιουργηθεί δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα της Κάντζας;

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής σας θα ζητήσουμε τα εν λόγω στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (καθότι ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ) και μέσω των Συνηγόρων του Πολίτη και αυτού του Περιβάλλοντος.

Στις 03/02/2008 αποστείλαμε στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ το ακόλουθο Ε-mail :

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/ΕΚ/26.05.2005 (ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Aarhus) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Ν.3422/2005 ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΛΥΜΑΤΑ, ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γ. Τιλκιτζής
Τηλ. 6977297172


Στις 14/02/2008 το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μας απέστειλε το ακόλουθο Ε-mail:

Κύριε,

Σας ευχαριστούμε για το από 6/2/2008 υμέτερο e-mail και σας
συγχαίρουμε για τις ευαισθησίες σας, οι οποίες μας διακατέχουν ειλικρινώς και συνιστά μέλημα και φροντίδα μας η παροχή κάθε συνδρομής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε ότι αφορά κάθε έργο μας τηρείται η νομιμότητα και κανένα κώλυμα δεν συντρέχει για την πλήρη, διεξοδική και αναλυτική εξήγηση όλων των υψηλής τεχνικής αιχμής μέτρων που λαμβάνουμε, μη φειδόμενοι δαπανών, για κάθε τεχνικό μας έργο.
Λαμβανομένου υπόψη, ότι είμαστε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με χιλιάδες μετόχους, σας δηλώνουμε αδυναμία ιδιωτικής αλληλογραφίας ως εκ του υφισταμένου αρνητικού νομικού κωλύματος. Στο σκεπτικό μας ουδόλως βαρύνει η έλλειψη νομιμοποιήσεώς σας ούτε και η αναζήτηση των νομίμων προϋποθέσεων για όσα αναφέρεστε.

Προσέξτε με πόση αλαζονία διαχειρίζονται το θέμα του περιβάλλοντος αλλά και πόση αδιαφορία επιδεικνύουν στο να ενημερώσουν, οπως νομικά οφείλουν, τους ενδιαφερόμενους πολίτες αυτής της πόλης, καθότι τα αποτελέσματα των ενεργειών τους βλάπτουν το οικιστικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

ΣΤΙΣ 03/02/2008 ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΛΑΤΣΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 300 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ),
  • ΚΤΙΡΙΑ 60.000 τ.μ.
  • ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 500 κλινών
  • ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1500 - 2000 άτομα


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΟΠΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΥΚΑ, ΑΥΤΟΦΥΗ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 03 & 04/02/2008 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

ΣΤΙΣ 03/02/2008 ΣΤΕΙΛΑΜΕ Ε-mail ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ;

- ΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ;

- ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;

- ΜΕ ΤΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κ.Α. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)

- ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (άρθρο 24 ) ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ, ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/26.05.2003 –ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ AARHUS- KAI ΦΕΚ Ν. 3422/2005);

ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΑ ΓΙΑΤΙ;

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ;

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ;
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΔΕΙΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.!!!!!